Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chalupa SVRATKA - svratka

Svratka

Pronájem roubené chalupy v obci Svratka – Česká Cikánka. Tři čtyřlůžkové pokoje se sprchovým koutem a WC, společná světnice a kuchyň. Sport: golf, turistika, cykloturistika, lyžování.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Cikánecká/10, Svratka
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Žďár nad Sázavou
Obec
Svratka

Fotogalerie k článku

Pronájem roubené chalupy v obci Svratka – Česká Cikánka. Tři čtyřlůžkové pokoje se sprchovým koutem a WC, společná světnice a kuchyň. Sport: golf, turistika, cykloturistika, lyžování.

Možnosti stravování

Vlastní.

Popis okolí

Roubená chalupa Svratka, renovovaná na přelomu roku 2007 a 2008, se nachází na okraji města Svratka v části zvané Česká Cikánka. Samostatně stojící, klidná, slunná poloha, v zeleni. Ve městě je veškerá občanská vybavenost - několik prodejen s potravinami, zelenina, řezník, pekárny a cukrárny, drogerie, obchody s oděvy a sportovním zbožím, dále pak restaurace a hospůdky. Přímo v centru je autobusové nádraží, autobusová zastávka je přímo u chalupy. V těsné blízkosti chalupy cca 500 m je devítijamkové, kompletně zavlažované golfové hřiště. Pro zimní období je k dispozici lyžařská sjezdovka s vlekem cca 300 m. Koupání: 3-5 km okolní rybníky, městské koupaliště a vnitřní bazén v hotelu Svratka 400 m. K dispozici vlastní pozemek 1900 m2 oplocený, příjezd až k domu, parkování pro 5 aut na pozemku. Objekt je původní historická roubená chalupa po celkové rekonstrukci, která ve svém starobylém vzhledu skrývá veškeré moderní vybavení, které je k pohodlné dovolené potřeba.

Tipy na výlet po okolí

Chalupa leží v samém srdci Vysočiny a je ideální základnou pro pěší turistiku nebo cykloturistiku. Celé okolí je doslova prošpikováno značenými turistickými trasami a cyklostezkami. V nedalekém okolí jsou zajímavé skalní útvary Zkamenělý zámek, Čtyři palice, Dráteníčky, Malínská skála, Devět skal, Prales na Žákově hoře. Pro výlety na kolech, nebo autem lze doporučit návštěvu Santiniho kostela na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou, Muzeum knihy v zámku hraběte Kinského rovněž ve Žďáře nad Sázavou nebo sklárny ve Škrdlovicích. Rovněž doporučujeme návštěvu Poličky, starobylého města, které je rodištěm Bohuslava Martinů, nebo návštěvu Litomyšle, kde je zámek s unikátními grafity, Hrad Pernštejn a Skansen Veselý Kopec u Hlinska. Na koupání lze zajet k Pilské nádrži, Milovskému rybníku, rybníku Velké Dářko nebo Dalešické přehradě, kde je možnost vyjet si na parníku. Bližší informace a mapky je možno získat v Infocentru na náměstí ve Svratce.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete