Statistika našeho portálu

  • 103 299 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chalupa U Lesa - Měcholupy

Měcholupy

Chalupa U Lesa nabízí klidné ubytování na okraji obce Velká Černoc uprostřed chráněné krajinné oblasti Džbánsko, na hranicích Ústeckého kraje a kraje Střední Čechy. Na Džbánsko dále navazují krajinné oblasti Křivoklátsko a České středohoří. Chalupa je zařízená v tradičním staročeském stylu a nachází se v romantickem prostredí u lesa nad obcí, s výhledem na protější lesy a rybník. Objekt je celoro…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Velká Černoc 79, Měcholupy
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Louny
Obec
Měcholupy

Fotogalerie k článku

Chalupa U Lesa nabízí klidné ubytování na okraji obce Velká Černoc uprostřed chráněné krajinné oblasti Džbánsko, na hranicích Ústeckého kraje a kraje Střední Čechy. Na Džbánsko dále navazují krajinné oblasti Křivoklátsko a České středohoří. Chalupa je zařízená v tradičním staročeském stylu a nachází se v romantickem prostredí u lesa nad obcí, s výhledem na protější lesy a rybník. Objekt je celoročně k dispozici jak pro letní rodinné či individuální pobyty, tak pro víkendové pobyty od jara do zimy. Pro větší společnost nebo spřátelené rodiny je možnost ubytování ve 10m vzdálené chalupě Melody, obdobně vybavené a zařízené. Příznivci posezení ve vinném sklípku mohou využít příležitosti a pobýt u dobrého vína ve vlastním sklípku ve stráni poblíž chalupy. Sklípek má kapacitu až 20ti hostů, je stylově zařízen masivním dubovým stolem, lavicí, židlemi a domácím barem a je ideální pro oslavu Silvestra, ale i pro zahradní párty s přáteli či kolegy ze zaměstnání. V letní sezóně je sklípek nájemníkům chalup k dispozici na požádání o klíče bezplatně.

Možnosti stravování

Plně vybavený kuchyňský kout. Kromě vlastního vaření je možno využít pohostinství kuchyně místní farmy 200m a objednat si tamější menu. Nejbližší restaurace je v obci Svojetín 4 km - příjemné posezení ve stylově zařízeném prostředí a vyhlášená kuchyně.

Popis okolí

Velká Černoc se nachází v lesnaté mírně zvlněné oblasti Džbánska, kterou tvoří pahorkatina kolem 400m nadmořské výšky. Okolí je ideální pro turistiku i cykloturistiku, houbaření či sběr borůvek, pro milovníky koní je možnost projížděk na koních lesnatou krajinou s možností základního výcviku pro začátečníky. Rybaření na nedalekém rybníku u lesa cca 150m. Další vhodné rybníky v okolí jsou rybník Bucek u Řevničova 20min, Chovný rybník u Žatce 20min, Chovný rybník u Kamenných Žehrovic 37min či Nádrž Nechranice 25min. Přírodní koupání je na několika místech v okolí obce cca 6 km. Vyhlášené je koupaliště u Rakovníka 15min, dále je koupaliště v Krásném Dvoře 20min či v Jesenicích 30min. U chalupy je venkovní sprcha a bazén pro děti. U chalupy je k dispozici ping - pong. Surfování - rybník Bucek u Řevničova 20min, kde je též půjčovna surfů a Nechranická přehrada 25 km. Tenis - možno využít tenisových kurtů a fitcentra v areálu stadionu fotbalového klubu Chmel Blšany 10min. Golf - golfové cvičné devítijamkové hřiště na okraji zámeckého parku Krásný Dvůr 20min a devítijamkové hřiště v Podbořánkách 25min. Zimní sporty - v blízkosti chalupy jsou mírné stráně, vhodné pro sáňkování a lyžování dětí, v okolí obce jsou pěkné terény na běžky lesními cestami.

Tipy na výlet po okolí

Kulturní a historické památky: Směrem od Rakovníka na jihovýchod se nachází hrad Křivoklát a dále pak Karlštejn a Koněpruské jeskyně s malebnými krápníkovými útvary. Dále zámek Líčkov s galerií obrazů akademického malíře Oskara Brázdy, zámek Stekník a dále zámek Krásný Dvůr s nejrozlehlejším anglickým parkem ve střední Evropě.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Retro Vánoce v Žatci 2024 - Žatec

23.11.2024 - 24.11.2024
Žatec

V termínu od 23. do 24.11.2024 bude v Žatci probíhat výstava s názvem „Retro Vánoce v Žatci“. V rámci této akce budete…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete