Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata Babylon - Babylon

Babylon

Chata se nachází v těsné blízkosti koupaliště Babylon, s mírně léčivou vodou, cca. 150m, které bylo v roce 2011 odbahněné a zrekonstruované. Vstupné na koupaliště je zdarma. V obci Babylon je dále minigolf, nové dětské hřiště, pizzerie, restaurace, tenisové kurty. Dále asi 50metrů od chaty je možné se napojit na mezinárodní cyklostezku Praha-Plzeň-Cham-Regensburg a asi 2km od chaty je nově vybudo…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Babylon /65, Babylon
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Domažlice
Obec
Babylon

Fotogalerie k článku

Chata se nachází v těsné blízkosti koupaliště Babylon, s mírně léčivou vodou, cca. 150m, které bylo v roce 2011 odbahněné a zrekonstruované. Vstupné na koupaliště je zdarma. V obci Babylon je dále minigolf, nové dětské hřiště, pizzerie, restaurace, tenisové kurty. Dále asi 50metrů od chaty je možné se napojit na mezinárodní cyklostezku Praha-Plzeň-Cham-Regensburg a asi 2km od chaty je nově vybudovaný akvadukt přes železniční trať, který je součástí cyklostezky Domažlice Babylon. Dále je zde spousta možností na procházky v přírodě s možností využití trekingových holí nebo na in-line bruslích.

Možnosti stravování

Bez stravy.

Popis okolí

Turisticky atraktivní lokality Český les a Chodsko jsou stvořené pro klidnou, ale i aktivní dovolenou pro rodiny s dětmi. V těsné blízskosti chaty najdete kromě vyhlášeného přírodního koupaliště s léčivou vodou (bylo v roce 2010 odbahněno), písčitými plážemi a vstupem zdarma, také množství zajímavých cílů (Čerchov 1042, Kozinův statek, Hrádek, atd.), cyklotras, včetně mezinárodní cyklostezky Praha-Plzeň-Cham-Regensburg a dalších míst, které Vám nabídnou kulturní i sportovní vyžití. V samotné obci Babylon se konají v letních měsících akce jako například: Babylonské léto, Babylonská šlapka či Babylon Bike Night.  Každoročně druhý víkend v srpnu můžete navštívit Chodské slavnosti a Vavřineckou pouť v Domažlicích s tradičním pouťovým jarmarkem, chodským folklórem a hudbou všech žánrů.  Dále je zde možná návštěva SRN, které je vzálené cca. 8km, kde lze výhodně nakoupit levné potraviny, oblečení atd. Nedaleko města Cham, 39 km z obce Babylon je možné navštívit velký zábavní park Churpfalzpark, kde je spousta atrakcí pro děti a dospělé.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete