Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata KAŠTAN - Staré Město

Staré Město

Horská chata KAŠTAN se nachází v rekreačním a lyžařském středisku Hynčice pod Sušinou v Jeseníkách a nabízí celoroční ubytování v příjemném prostředí. Ubytovací kapacita je 6 osob. Chata stojí 150m od hlavní cesty a je obklopena živým plotem100% soukromí.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hynčice pod Sušinou 83, Staré Město
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Staré Město

Fotogalerie k článku

Horská chata KAŠTAN se nachází v rekreačním a lyžařském středisku Hynčice pod Sušinou v Jeseníkách a nabízí celoroční ubytování v příjemném prostředí. Ubytovací kapacita je 6 osob. Chata stojí 150m od hlavní cesty a je obklopena živým plotemcož zajišťuje Vaše soukromí.

Možnosti stravování

Chata KAŠTAN je plně vybavena pro přípravu vlastních pokrmů a jídel el. sporák, el. trouba, nádobí, příbory, mikrovlnná trouba, lednice s mrazákem, rychlovarná konvice, kávovar. Pokud preferujete spíše jídlo z restauračních zařízení, je v Hynčicích možnost stravování se v hotelu Sněženka 500m od chaty a nebo můžete využít rychlého občerstvení přímo u vleku. Pokud by Vám žádná z uvedených možností nevyhovovala, můžete zkusit restaurace ve Starém Městě pod Sněžníkem cca 5km od Hynčic pod Sušinou.

Popis okolí

Chata má udržovanou zahradu, ve které je vytvořeno ohniště. Před chatou je prostor pro míčové hry, stejně jako pro badminton či stolní tenis. Oblast je umístěna v masivu Kralického Sněžníku v nadmořské výšce 850 m n.m. Jedná se o jednu z posledních oblastí ČR, kde si příroda prozatím zachovala svoji panenskou nádheru. Je ideálním zdravým prostředím pro celoroční aktivní odpočinek. V zimě jsou zde připraveny 2,3 km lyžařských tratí, které jsou denně upravovány, v případě potřeby zasněžovány. Samozřejmostí je množství různých služeb, např. půjčovna sportovního vybavení, občerstvení, lyžařská škola či doprava skibusem zdarma. V letním období nabízí středisko provoz jednoho lyžařského vleku s možností využití horských koloběžek, travních lyží, mountainboardů, popř.horských kol. U denně otevřeného občerstvení je umístěna trampolína, prolézačky, pískoviště, stolní tenis a petangue. V průběhu celého roku jsou zde pořádány různé sportovní a společenské akce. Okolí Hynčic je zajímavé pro pěší i cykloturistiku.

Tipy na výlet po okolí

Celé okolí Hynčic je doslova "propleteno" množstvím cyklistických cest všech náročností a délek, takže je možno navštívit turisticky zajímavá místa Staré Město, Chrastice, Vysoké Žibřidovice, osadu Kronfelzov, Šléglov, Vikantice a další, odkud se otevírají panoramatické výhledy do širokého okolí. Při jasném počasí je vidět celý masiv Hrubého Jeseníku s nejvyšším vrcholem Pradědem 1492 m. Pro představu uvádíme zlomek možností, kam můžete na kole vyrazit.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Čarodějnické pohádky na zámku Úsov …

27.04.2024 - 27.04.2024
Zámecká 1, 789 73 Úsov

V sobotu 27. dubna od 9,30 do 15 hodin bude zámek Úsov zcela v moci čarodějnic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

21.05.2024 - 21.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

18.06.2024 - 18.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.07.2024 - 16.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete