Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata Lanovka - Jeseníky - Kouty nad Desnou

Loučná nad Desnou

Bývalá lesácká chata pro 5 osob (2x ložnice, skluzavka, houpačka, trampolína)  (www.jeseniky-chaty.cz) se nachází uprostřed podhorské obce v centru Jeseníků. Její poloha je v klidné části kousek pod lesem, naproti sedačkové lanovce a mimo hlavní silnici.Vybavení: Stylové s dřevěným obložením, obývací pokoj je spojený s kuchyní, samostatná jídelna, dvě ložnice 1x2 a 1x3 lůžka, koupelna, sprcha, wc …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kouty nad Desnou, Loučná nad Desnou
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Loučná nad Desnou

Fotogalerie k článku

Vybavení

Wifi

Popis ubytování

Bývalá lesácká chata pro 5 osob (2x ložnice, sklzavka, houpačka, trampolína)  (www.jeseniky-chaty.cz) se nachází uprostřed podhorské obce v centru Jeseníků. Její poloha je v klidné části kousek pod lesem, naproti sedačkové lanovce a mimo hlavní silnici.

Vybavení: Stylové s dřevěným obložením, obývací pokoj je spojený s kuchyní, samostatná jídelna, dvě ložnice 1x2 a 1x3 lůžka, koupelna, sprcha, wc a zastřešená veranda. Dále lednice s mrazničkou, mikrovl. trouba, el. sklokeramický dvouvařič, topinkovač, sedačka, krbová kamna, el. topení (akumulačky), tv-lcd, wifi internet, úschovna lyží a kol. U chaty je venkovní posezení, gril, trampolína, pískoviště, houpačka, kuželky a kousek od chaty také dětská skluzavka, houpačky, lana a prolézačky. Majitel v objektu nebydlí, neposkytuje ložní prádlo, požaduje úhradu rekr. popl.obci, el.energie a dřeva. Pes není povolen a parkování je celoročně u chaty.

Možnosti stravování

Vlastní vybavená kuchyň nebo v restauraci i picerii 250m.

Popis okolí

V blízkosti je i známý rekreační areál Červenohorské Sedlo (1.030m.n.m.) s mnoha vleky a sedačkovou lanovkou, kde je hlavní východisko na všechny strany Jeseníků. Therme Park 8km.  Rozhledna na Medvědí hoře - Kouty u horní stanice lanovky (1.095m.n.m.)

Tipy na výlet po okolí

V Koutech je krytý bazén s Whirpool. V okolí pak vodopády na Borovém potoce, horské středisko Červenohorské Sedlo (1.030m.n.m.), Vel.Losiny: lázně, minigolf, zámek, termální koupaliště a vnitřní termální bazén, ojedinělé muzeum ruční výroby papíru, které patří mezi nejstarší v Evropě a je doposud v provozu, lázně Lipová a Jeseník, Rešovské vodopády, veteran muzeum a minizoo Rapotín, veterán muzeum Česká Ves, zámek Jánský Vrch, jeskyně Na Pomezí a Na Špičáku, rozhledna Praděd (1.491m.n.m.) a rozhledna Zlatý Chlum (875m.n.m.), Loučná: rybářská bašta, minigolf, skatepark, zlatorudné mlýny ve Zlatých horách, ojedinělé celodřevěné kostelíky v Maršíkově a v Žárové, rašeliniště a ojedinělá mechová jezírka Rejvíz, vodní tvrz a muzeum minerálů v Jeseníku, vojenské muzeum a vybavené vojenské bunkry Králíky.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Čarodějnické pohádky na zámku Úsov …

27.04.2024 - 27.04.2024
Zámecká 1, 789 73 Úsov

V sobotu 27. dubna od 9,30 do 15 hodin bude zámek Úsov zcela v moci čarodějnic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

21.05.2024 - 21.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

18.06.2024 - 18.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.07.2024 - 16.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete