Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata Nová Huť - Vojnův Městec

Vojnův Městec

Chata se nachází v malé klidné osadě uprostřed lesů v srdci Vysočiny, 13km od Žďáru nad Sázavou. Okolí tvoří překrásná příroda, kopcovitý terén, hluboké lesy, louky a rybníky. Naše chata je vhodná především pro rodiny s dětmi a skupiny přátel, pro sběr lesních plodů, výlety na kolech, pěší turistiku po CHKO Žďárské vrchy.Ubytovaným je k dispozici velká, částečně oplocená zahrada s ohništěm a venk…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nová Huť 4, Vojnův Městec
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Žďár nad Sázavou
Obec
Vojnův Městec

Fotogalerie k článku

Chata se nachází v malé klidné osadě uprostřed lesů v srdci Vysočiny, 13km od Žďáru nad Sázavou. Okolí tvoří překrásná příroda, kopcovitý terén, hluboké lesy, louky a rybníky. Naše chata je vhodná především pro rodiny s dětmi a skupiny přátel, pro sběr lesních plodů, výlety na kolech, pěší turistiku po CHKO Žďárské vrchy.Ubytovaným je k dispozici velká, částečně oplocená zahrada s ohništěm a venkovním posezením na jedné straně a s pergolou a zahradním nábytkem na druhé straně. Zahrada je celá zatravněná a pravidelně upravovaná. U nás si skutečně odpočinete, je to ráj na zemiChata má dvě patra, která jsou oddělena, společná je pouze vstupní chodba.V přízemí se nachází velká slunná ložnice 1x2 + přistýlka, obývací pokoj s velkým jídelním stolem + přistýlka a romantická veranda 2x1.V prvním patře se nachází ložnice 1x2 + přistýlka, obývací pokoj s jídelním stolem 3x1 a venkovní veranda, na kterou lze projít přímo z obývací místnosti francouzským oknem.Každé patro má svojí vlastní koupelnu s umyvadlem,vanou se sprchou a WC. Vše je řádně čisté a dezinfikované.V každém patře se nachází plně vybavená kuchyně s mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí, lednicí s mrazícím boxem, kávovarem, el. vařičem, nádobím a příbory.V obývacím pokoji v prvním patře se nachází BTV a rádio.Hosté mají k dispozici zahradní nábytek, zahradní gril a ohniště s venkovním posezením.V celém objektu je rozvod teplé vody. Voda je pitná a skvělá, pramení v nedaleké studánce. Údajně má léčivé účinky.V chladnějších dnech nebo na požádání lze objekt vyhřát ústředním topením.

Možnosti stravování

Nákupní centrum s denně čerstvým pečivem je ve vedlejší vesnici 2km, hypermarket pak ve Žďáře n.S. 13 km, v okolí se nachází několik vyhlášených restaurací, například restaurace U Šimáka v Radostíně kde skvěle vaří, nebo restaurace U Rytíře Střely v nedalekém Krucemburku kde dělají skvělá pečená kolena.

Popis okolí

Chata se nachází v CHKO Žďárské vrchy. Kolem chaty jsou krásné hluboké lesy ideální pro sběr lesních plodů.

Tipy na výlet po okolí

Ubytovaní mohou navštívit četná sportoviště tenisové kurty, squash, bazén, minigolf, golf, přírodní koupaliště, fitnes centrum vše v dosahu do 15 km. Okolí naší chaty je jako stvořené pro pěší výlety, neboť se nachází v CHKO Žďárské vrchy. Kolem vedou také mapově značené cyklotrasy. Dále lze navštívit např. sklárnu ve Škrdlovicích 5km, město Žďár nad Sázavou a zde zejména zámek a Zelenou Horu - památku UNESCO. Nedaleký hrad Pernštejn, Poličku, Litomyšl, jedno z největších westernových městeček ve střední Evropě - Šiklův Mlýn.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete