Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata Peklo - Josefův Důl

Josefův Důl

Chata Peklo v Josefově Dole je moderní penzion zbudovaný v budově tradiční turistické chaty, která je stále uvedena na řadě turistických map. Chata se nachází v oblasti Peklo, v nadmořské výšce 810 mnm, zhruba 5 minut chůze od nástupního místa Jizerské magistrály. Svou polohou v geometrickém středu Jizerských hor a dostatečnou výškou je ideálním místem pro výlety jak v zimním , tak letním období.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Josefův Důl 18, Josefův Důl
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Josefův Důl

Fotogalerie k článku

Chata Peklo v Josefově Dole je moderní penzion zbudovaný v budově tradiční turistické chaty, která je stále uvedena na řadě turistických map. Chata se nachází v oblasti Peklo, v nadmořské výšce 810 mnm, zhruba 5 minut chůze od nástupního místa Jizerské magistrály. Svou polohou v geometrickém středu Jizerských hor a dostatečnou výškou je ideálním místem pro výlety jak v zimním , tak letním období. Zhruba tři kilometry od chaty prochází Jizerská magistrála a nachází se několik křižovatek cest. Ty jsou východisky okružních výletů do jakékoliv oblasti Jizerských hor. Poloha chaty GPS. Vybavení chaty Základy budovy byly položeny v roce 1850, budova prošla několika rekonstrukcemi. V současné době nabízí ubytování v moderně vybavených pokojích a apartmánech. Pokoje jsou prostorné a nabízí dostatečný komfort pro trávení jak rodinné dovolené, tak i sportovních soustředění. Majitelé jsou bývalí sportovci a snaží se nabídnout to, co sami vyhledávají při pobytu na horách. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení, televizi se satelitním příjmem, k dispozici je WiFi. Pro ty, kteří nemají kompletně vybavenou kuchyň je k dispozici společná kuchyňka. Hosté mohou využít saunu, ohniště, barbeque. Cyklisty potěší možnost mytí kol, lyžaře běžce pak lyžárna s kopyty na mazání lyží. Pokud budou na chatě majitelé, pomohou vám s přípravou lyží. Své oblečení a boty usušíte v případě nepříznivého počasí v sušárně. Chata je vytápěna biomasou. V zimním období je vždy upravována nástupní trasa k Jizerské magistrále Jizerskou o.p.s nebo vlastním skůtrem při změně sněhových podmínek. Po domluvě je možnost úpravy stop pro tréninkové účely.

Možnosti stravování

Stravování na chatě je z vlastních zásob, apartmány jsou vybaveny kuchyňkami, dále je tam možnost vaření ve společné kuchyni. Je možné zajistit polopenzi v nedalekém penzionu Hájenka. Stravování je možné řešit v restauracích v Josefově Dole.

Popis okolí

Poloha chaty Peklo je více než srtategická, uprostřed Jizerských hor ve výšce 800mnm, dostupnost na všechny strany výborná. Výlety můžete zaměřit na nejvyšší vrcholy, po rozhlednách. Máme pro vás připravené trasy pro pěší, cyklo, v zimě na běžkách, okolí máme dobře prošlapané.

Tipy na výlet po okolí

Co dělat V zimě Sjezdaři najdou řadu vleků v nejbližším okolí Josefova Dolu Vlek Luciper 400 m od chaty / horní stanice / Vlek 2,5 km Areály na Tanvaldském Špičáku 5 km Areál malý Semerink 6 km Areál Bedřichov 10 km Areál Ještěd 20 km Areál Harachov 22 km Běžci se ocitnou v ráji stop a okruhů spravovaných Jizerskou OPS. Po tří kilometrovém stoupání se ocitnou na Jizerské magistrále v blízkosti několika křižovatek se škálou možností plánovat okruhy dle chuti a kondice. Po zbytek roku Jizerské hory jsou ideálním místem provozování turistiky, cykloturistiky, nordic walking, či jen pobytu v čistém horském prostředí. Lesy jsou v létě plné borůvek, na podzim se najdou i brusinky. Chata se nachází v druhém pásmu CHKO Jizerské hory, Okolí je čistá horská krajina. Koupání : Řeka Kamenice 3 km Plavecký bazén Jablonec 13 km Přehrada Mšeno 13 km Akvapark Babylon Liberec 17 km Jiná místa v Jizerských horách: Osada Jizerka 15 km Smědava 10 km Kristiánov 12 km Přehradní nádrž Josefův Důl 4 km Bedřichov 10 km

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete