Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

CHATA STRAZ - Stráž nad Nežárkou

Stráž nad Nežárkou

Chata se nachází těsně za hranicí Stráže nad Nežárkou, 15 km od Jindřichova Hradce , 300 metrů od řeky Nežárky, vhodné pro rybaření. Zařízení chaty : v přízemí veranda s jídelním koutem, moderní kuchyň s vybavením, obytná místnost s krbovými kamny,sedací soupravou a rozkládacím gaučem /dvě přistýlky/ , TV+ SAT,video + archiv filmů, ložnici se dvěma lůžky a koupelnu se sprchovým koutem, vanou a to…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hradecká/29, Stráž nad Nežárkou
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Jindřichův Hradec
Obec
Stráž nad Nežárkou

Fotogalerie k článku

Chata se nachází těsně za hranicí Stráže nad Nežárkou, 15 km od Jindřichova Hradce , 300 metrů od řeky Nežárky, vhodné pro rybaření. Zařízení chaty : v přízemí veranda s jídelním koutem, moderní kuchyň s vybavením, obytná místnost s krbovými kamny,sedací soupravou a rozkládacím gaučem /dvě přistýlky/ , TV+ SAT,video + archiv filmů, ložnici se dvěma lůžky a koupelnu se sprchovým koutem, vanou a toaletou.V podkroví tři lůžka. Oplocený pozemek, zahradní nábytek, ohniště s posezením, zastřešená terasa.

Možnosti stravování

Plně vybavená kuchyň,restaurace vzdálená 700m.

Popis okolí

Městys Stráž nad Nežárkou s několika restauracemi , kinem a možností nákupu je vzdálen cca 1 km od chaty, zde se také nachází zámek Emy Destinové, která si tuto vesnici velice oblíbila.Tento zámek je již zpřístupněn pro veřejnost. V zámku je otevřeno muzeum a pořádají se různé kulturní akce. V okolí chaty je možno se napojit na několik cyklotras. Mimo okolních rybníků je ve vzdálenosti 3 km zatopený pískový lom vhodný ke koupání. Do 20-ti km je možno využít golfové hřiště.

Tipy na výlet po okolí

Kromě nádherného barokního zámku, vyzývá návštěvníka Stráže k zajímavým výletům hned několik míst. Je to např. Pomník Emy Destinnové, nacházející se u Nové řeky v místech, kam Ema ráda chodila lovit ryby. Zajímavou procházku také nabízí areál několika rybníků u Vitmanova s pozoruhodnými názvy: Nový vdovec či Ženich. Pro milovníky dochované lidové architektury lze doporučit návštěvu vsi Stříbřec či Novosedly nad Nežárkou, pro obdivovatele koní zase nedaleký zámek Jemčina. Zajímavost Při návštěvě zámku má divák možnost prohlédnout si tajemná zákoutí objektu, mezi něž patří zrekonstruovaná věštírna, tajný východ z ložnice Emy Destinnové či tajná úniková chodba.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Jindřichově Hradci | d…

18.04.2024 - 18.04.2024
Masarykovo nám. 107/I…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete