Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Domov mládeže - Břeclav

Břeclav

V Domově mládeže poskytujeme ubytování i veřejnosti. Během školního roku je kapacita 41 lůžek (nutno se předem informovat).

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Bří. Mrštíků 2202/4, Břeclav
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Břeclav
Obec
Břeclav

Fotogalerie k článku

Vybavení

Lednička
Wi-Fi na pokoji
Mikrovlnná trouba
Parkování
Povlečení
Rychlovarná konvice
Sprchový kout

Popis ubytování

V Domově mládeže poskytujeme ubytování studentům i veřejnosti. Během školního roku je kapacita 41 lůžek (nutno se předem informovat). Domov mládeže se skládá ze dvou budov, označených jako budova A a B. V  Během školního roku je ubytování možné pouze v budově "B". V budově A se jedná o buňky 1+3 (jednolůžkový pokoj je průchozí) nebo 2+3 s vlastním sociálním zařízením, v budově B jsou 3 a 4lůžkové pokoje, sociální zařízení společné v patře. Využít můžete i společnou kuchyňku s el. sporákem, mikrovlnkou, varnou konvicí a ledničkami. Wi-Fi připojení na pokoji. Parkování osobních automobilů i autobusů je možné v areálu školy. Jedná se o nehlídané parkoviště. Máme i prostory pro uschování jízdních kol. Hostům je k dispozici i tělocvična za 320,-/hod.. Celková cena ubytování činí 325,- Kč za osobu a noc. Ceny jsou uvedeny vč. DPH a rekreačního poplatku.

Jak se k nám dostanete? Domov mládeže se nechází v klidné části centra města Břeclavi - cca 15 min. pěšky do autobusového a vlakového nádraží, cca 5 min. od nám. T. G. Masaryka. Příjezd automobilem směrem od Hodonína a Brna z dálnice po hlavní silnici do centra směr Mikulov, Valtice. Na třetí světelné křižovatce u kostela náměstí T.G.M. doleva směr Lanžhot. Těsně před mostem přes řeku Dyji u kulturního domu doprava, na první křižovatce za parkovištěm opět doprava a na další křižovatce doleva na ulici Bří. Mrštíků. Při příjezdu od Valtic a Lednice na nám. T.G.M. doprava směr Lanžhot, potom stejně jako v předchozím případě. Popis cesty k nám naleznete také na našem youtube kanálu.

Možnosti stravování

Stravování je možné v naší školní jídelně, cca. 20 metrů od budovy Domova mládeže. Ve školním roce vaříme v pracovní dny denně, o víkendech a jarních prázdninách pouze na objednávku. V období letních prázdnin nevaříme. Minimální počet je 20 jídel. Polopenzi máme za 319,- Kč, plnou penzi za 497,- Kč.

Popis okolí

Domov mládeže se nachází v klidné lokalitě v centru města, které leží v Lednicko-Valtickém areálu zapsaném v seznamu UNESCO. V okolí DM můžete využívat krytý bazén, koupaliště, lezeckou stěnu, bowlingové dráhy, squash, kuželky a další. V blízkosti ubytovny se nachází také kino.

Tipy na výlet po okolí

Ideální prostředí pro cykloturistiku. Navštívíit můžete množství architektonických památek v okolí zámeček Pohansko, zřícenina Janova hradu, zámek a minaret v Lednici, zámek ve Valticích, židovský hřbitov a synagoga v Mikulově, výstup na zříceninu Dívčího hradu na vrcholu pálavského kopce, 18 km od Břeclavi soutok řek Moravy a Dyje... Necelých 20km od Břeclavi se nalézají archeologická naleziště v Mikulčicích. Možnost výletu lodí na Pohansko nebo k Janovu hradu či do Lednice.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Královský košt Mikulov 2024

23.08.2024 - 23.08.2024
Hotel Ryzlink Mikulov

Výjimečná degustace vín spojená s kulturním a gastronomickým zážitkem.

Čtyři dohody: Jaroslav Dušek 2024 -…

25.09.2024 - 25.09.2024
Mikulov

Veleúspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru Čtyři dohody Dona Miguela Ruize…

Královský košt Hustopeče 2025

11.01.2025 - 11.01.2025
Hustopeče

Závěrečná degustace vín ve Wine Wellness hotelu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete