Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dvorská Bouda - Strážné

Strážné

Dvorská bouda se nachází v nádherné přírodě krkonošského národního parku v nadmořské výšce 1320 m, s překrásným výhledem na předhůří Krkonoš i Liščí horu (1363 m) která je od chaty vzdálena zhruba jeden kilometr. Nejvyšší hora České republiky Sněžka (1602 m) je od chaty vzdálena necelých sedm kilometrů, a je tak častým i oblíbeným cílem výletů našich hostů. Poloha Dvorské Boudy na křižovatce hlav…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Strážné 111, Strážné
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Strážné

Fotogalerie k článku

Dvorská bouda se nachází v nádherné přírodě krkonošského národního parku v nadmořské výšce 1320 m, s překrásným výhledem na předhůří Krkonoš i Liščí horu (1363 m) která je od chaty vzdálena zhruba jeden kilometr. Nejvyšší hora České republiky Sněžka (1602 m) je od chaty vzdálena necelých sedm kilometrů, a je tak častým i oblíbeným cílem výletů našich hostů. Poloha Dvorské Boudy na křižovatce hlavních běžkařských tepen Krkonoš jí předurčuje jako ideální zázemí pro hřebenové túry, a to nejen v zimě, ale i v létě, kdy je vhodné pro pěší turisty i horská kola. Dvorská bouda leží na svahu pod horou nesoucí název Zadní planina (1423 m). V okolí boudy se nachází několik lyžařských vleků, a je tudíž vhodná pro další zimní sporty jako je sjezdové lyžování či snowboarding. Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem. Sociální zařízení je společné vždy na patře a v minulém roce bylo kompletně zrekonstruováno. V restauraci Dvorské boudy je bezplatný bezdrátový internet. Ubytovací kapacita je 125 lůžek v jednolůžkových, dvoulůžkových, třílůžkových i vícelůžkových pokojích rozličného standardu. Dvorská bouda disponuje i jedním nadstandardním apartmánem. Návštěvníkům je k dispozici parkoviště přímo u Dvorské boudy a to vždy kdy to sněhová situace dovolí a cesta je sjízdná až k boudě. V opačných případech je možné se nechat vyvézt k boudě rolbou nebo sněžným skútrem. Dále je hostům boudy k dispozici klubovna s krbem,  sušárna, lyžárna, prádelna, a dále. V létě je možné využít hřiště na míčové hry a dětské prolézačky. Speciální balíčky nabízíme i pro školy v přírodě a lyžařské kurzy i firemní školení.

Možnosti stravování

Tradiční horská restaurace na Dvorské boudě má za cíl naplnit očekávání znalců dobrého tradičního jídla. Restaurace je otevřena pro veřejnost a hosty Dvorské boudy sedm dní v týdnu a staví na kvalitních surovinách z místních zdrojů. Vybírat můžete z pokrmů, které jsou vytvářeny na základě sezónní dostupnosti potravin a stranou tudíž nezůstávají ani tradiční krkonošské speciality. Něco na zahřátí či výbornou kávu si můžete dát v příjemném baru a kavárně, která Vás díky velkým krbovým kamnům vtáhne do tradiční horské atmosféry vysokohorské horské boudy. Pokud nás slunce potěší svou návštěvou, můžete si svou chvíli pohody vychutnat na venkovní terase s jedinečným výhledem na předhůří Krkonoš.

Tipy na výlet po okolí

Č. Turistické tratě – pěší: 1. Dvorská bouda – Sněžka - 7 km; 2. Dvorská bouda – Špindlerův mlýn - 4 km; 3. Dvorská bouda – Pec pod Sněžkou - 4 km; Č. Turistické tratě - cyklistické: 1. Dvorská bouda – Sněžka - 7 km; 2. Dvorská bouda – Špindlerův mlýn - 4 km; 3. Dvorská bouda – Pec pod Sněžkou - 4 km

Sněžka, vzdálenost od hotelu: 7 km, celoroční dostupnosT

Ski Areál Herlíkovice, vzdálenost od hotelu: 14 km, 12 km tratí, zasněžování, večerní lyžování

Relax park, Oblíbeným cílem nejen pro rodinu je Relax Park v Peci pod  Sněžkou. Hlavním lákadlem je 900 m dlouhá bobová dráha.  Vyzkoušet ale můžete také lezení na lanech v Monkey parku. U dětí  je velice oblíbená Lemurie plná skákaček a skluzavek.

V centru města Vrchlabí naleznete renesační zámek obklopený parkem  s cizokrajnými dřevinami a umělými jezírky. Parkem vede značená stezka.Veřejnosti je přístupná pouze hala, další místnosti využívá městský úřad. Park je volně přístupný.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

4. Pochod pro hospic 2024 - Špindle…

22.06.2024 - 22.06.2024
Špindlerův Mlýn

Srdečně Vás zveme na 4. Pochod pro hospic, jehož cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete