Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ekofarma Křišťan - Červená Řečice

Červená Řečice

Ekofarma Křišťan a spol. je zemědělská usedlost obhospodařovaná rodinou Křišťanů, jejíž kořeny sahají až do roku 1625.V roce 2000 jsme získali v rámci Nadačního fondu rytíře Františka Horského ocenění Bartákův hrnec za rok 1999 pro nejlepšího ekozemědělce roku a pořádali celostátní dožínky, kterých se účastnil i současný prezident Václav Klaus. Často hostíme návštěvy z vysokých škol nebo univerzi…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Milotičky 8/2, Červená Řečice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Pelhřimov
Obec
Červená Řečice

Fotogalerie k článku

Ekofarma Křišťan a spol. je zemědělská usedlost obhospodařovaná rodinou Křišťanů, jejíž kořeny sahají až do roku 1625.V roce 2000 jsme získali v rámci Nadačního fondu rytíře Františka Horského ocenění Bartákův hrnec za rok 1999 pro nejlepšího ekozemědělce roku a pořádali celostátní dožínky, kterých se účastnil i současný prezident Václav Klaus. Často hostíme návštěvy z vysokých škol nebo univerzit, organizujeme pro ně exkurze po farmě a dokonce se u nás konala i svatba. Několikrát jsme také pořádali rožnění s doprovodným programem pro Dětský domov Humpolec a pro denní stacionář Astra, neobvyklé ale nejsou ani víkendové oslavy pro větší skupiny lidí.Na farmě můžete vyzkoušet ekoagroturistiku, také klasické rekreační pobyty s týdenním cyklem sobota-sobota, mimo sezónu i kratší. V prostorách statku je apartmán se třemi trojlůžkovými pokoji s možností přistýlky, kuchyňkou, sociálním zařízením dva sprchové kouty, pračka, WC mimo koupelnu, velkou společenskou místností a venkovní terasou. Apartmán má samostatný vchod.Do 12 osob možnost ubytování na farmě, nad 12 osob v kempu ve vlastních stanech pro kemp je zajištěno WC, sprcha, kout na mytí nádobí.Pro zábavu a odpočinek jsou k dispozici pískoviště pro děti, volejbalové hřiště, ping-pongový stůl, kuželky, altán, knihovna knihy pro děti, literatura faktu, romány, detektivky a ohniště. Pokud byste měli zájem, můžeme pro Vás připravit i rožnění.

Možnosti stravování

V apartmánu je plně vybavená kuchyňka. Pokud se vám nechce vařit, můžeme pro vás po dohodě připravit snídaně formou bufetu, obědy, večeře i rožnění.Na co se například můžete těšit:Jehněčí špalíčky na pravých hříbkách v jemné omáčce s bramborovým knedlíkemSmažené bramborové lodičky plněné tvarohem s jarní cibulkou a česnekemPečený vepřový bůček na jablkách s bramborovou kašíLemrouchy se špenátemPečené bramborové Helenky s dippem z modrého sýraDomácí houstičky obzvlášť vypečené

Popis okolí

Statek je obklopen vzrostlými stromy i třistaletými lípami, má uzavřený dvůr a velkou zahradu s malým rybníčkem. V bezprostřední blízkosti jsou lesy, kde můžete narazit nejen na několik rybníků vhodných ke koupání, ale můžete vidět i divokou zvěř a najít mnoho hub. Okolní krajina nese typický ráz Vysočiny.

Tipy na výlet po okolí

Nedaleko ekofarmy se nachází obce Pelhřimov muzeum rekordů a kuriozit, muzeum strašidel, Želiv klášter, přehrada, Humpolec pivovar Bernard, muzeum a pomník známého občana Hliníka, muzeum dr. A. Hrdličky, koupaliště Žabák, Křemešník rozhledna, Kámen hrad, muzeum motocyklů, Jihlava katakomby, zoo, koupaliště Vodní ráj, CHKO Blaník, Telč památka UNESCO, Žirovnice zámek a expozice knoflíkářství.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Pobytový rybářský tábor u rybníka B…

17.08.2024 - 24.08.2024
LDT Žirovnice okr.…

Hledáte pro své děti zajímavý program na léto?

Pobytový letní tábor Žirovnický Sur…

17.08.2024 - 24.08.2024
LDT Žirovnice okr.…

Dobrodružství uprostřed lesů slibuje pobytový tábor s celotáborovou hrou na motivy známé televizní soutěže.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete