Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Horská chata - penzion Bambino - Železná Ruda

Železná Ruda

Přijeďte k nám a užijte si aktivní odpočinek v šumavském horském středisku… Nabízíme Vám levné ubytování v horské chatě – apart. tipu s vlastním sociálním zařízením a možností vaření v srdci přírodní rezervace Ž.Rudy ve sportovně rekreačním středisku v Šumavských horách.Ubytování se nachází pouze několik minut autem od nového lyžařského areálu Špičák, či…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Železná Ruda 20, Železná Ruda
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Železná Ruda

Fotogalerie k článku

Přijeďte k nám a užijte si aktivní odpočinek v šumavském horském středisku… Nabízíme Vám levné ubytování v horské chatě – apart. tipu s vlastním sociálním zařízením a možností vaření v srdci přírodní rezervace Ž.Rudy ve sportovně rekreačním středisku v Šumavských horách.

Ubytování se nachází pouze několik minut autem od nového lyžařského areálu Špičák, či na německé straně lyžařský areál Javor. Jeho základ tvoří čtyřsedačková lanovka zajišťující lyžování bez čekání a front. Svahy jsou uměle zasněžovány, díky osvětlení je v sezoně pravidelné večerní lyžování, k dispozici je ski servis, lyžařská škola a půjčovna lyží. Mimo zimní sezónu je možné vyrazit na řadu turistických a cykloturistických tras panenskou přírodou pohoří Žel.Rudy.

Dále je možné v létě využít ohniště s možností grilování a příjemného venkovního posezení v zeleni a blízkého potoka. Jako relaxaci je možné navštívit v Německu vodní svět bazén, tenisové kurty, volejbalové a fotbalové hřiště, stolní tenis, petanque či kuželky jste tam ani ne za 10min autem od našich apartmánů. Po aktivně stráveném dni na čerstvém vzduchu našich hor, je možné využít služeb nedalekého maséra, hydro-masážní vany, saunu či posilovnu, nebo jen tak posedět v baru - vše v bezprostřední blízkosti Vašeho ubytování.

Možnosti stravování

Ceník stravování Kromě možnosti vlastního jednoduchého vaření v přímo apartmánu A1, je možné využít stravovacích kapacit ve vedlejší restauraci. Nutno domluvit individuálně s provozovatelem, nejlépe před začátkem pobytu.

Popis okolí

Stovky kilometrů značených turistických tras vedoucích panenskou krajinou přírodní rezervace Šumava nabízejí milovníkům pěší turistiky neopakovatelné zážitky. Mezi oblíbené turistické cíle v okolí patří Jeskyně. Člověkem nedotčená okolní příroda nabízí široké spektrum lesních plodů - mnoho typů hřibovitých a ostatních hub, dále borůvky, maliny, ostružiny, lesní jahody. Cykloturistika Apartmány leží v jedné z ekologicky nejčistších oblastí ČR, přírodní rezervace Šumava, obklopené krásnou přírodou s léčivým horským vzduchem. V okolí je vybudováno přes 200 km značených cykloturistických tras. Cesty vedou malebnými údolími horských potoků i po hřebenech strmých kopců s dalekými výhledy, většinou po místních a lesních cestách. Různorodost terénu je rájem pro cykloturistiku všech možných stupňů obtížnosti. O výborných cyklistických podmínkách svědčí také celostátní cyklistické akce každoročně pořádané v areálu Špičák. Inspiraci na to kam vyrazit naleznete v části tipy na výlet.

Tipy na výlet po okolí

Koupání Jen pár minut od ubytování je venkovní i vnitřní plavecký bazén s velmi čistou vodou, travnatou pláží, občerstvením a dohledem plavčíka. V nedalekém Německu cca 5 km na sever jsou jezera s písčitými plážemi a možností využití široké nabídky vodních sportů.

Horské čtyřkolky - kola Pronájem horských čtyřkolek je možný na terénní trati přímo vedle areálu. Volejbal Pro příznivce volejbalu jsou k dispozici hřiště beach volejbalové vybudované v jemném písku

Tenis Venkovní tenisové kurty s umělým povrchem

Fotbal Oplocené fotbalové hřiště s travnatým povrchem odpovídající standardům UEFA je k dispozici v dolní části areálu.

Petanque Petanque je vhodným prostředkem jak strávit volné chvíle s rodinou či přáteli.

Ruské kuželky Jsou vhodným prostředkem k zabavení dětí i dospělých.

Půjčovna sportovního náčiní a horských kol V blízkém areálu je možné zapůjčit sportovní potřeby pro míčové hry, stolní společenské hry, kolečkové brusle a další. Pro vyznavače cykloturistiky je k dispozici půjčovna horských a trekingových kol...

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete