Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Horská chata U Kokrháče - Malá Úpa

Malá Úpa

Nabízíme Vám celoroční ubytování ve stylově zrekonstruované horské chatě U Kokrháče, která je zasazena do idylického horského prostředí obce Malá Úpa,300 metrů pod kostelem sv. Petra a Pavla. Ubytování je možné ve 2-3 lůžkových pokojích. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, LCD TV s DVD. Satelit a WiFi v celém objektu jsou samozřejmostí. Celoročně poskytujeme polopenzi. Během lyžařs…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Dolní Malá Úpa 63 63, Malá Úpa
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Malá Úpa

Fotogalerie k článku

Nabízíme Vám celoroční ubytování ve stylově zrekonstruované horské chatě U Kokrháče, která je zasazena do idylického horského prostředí obce Malá Úpa,300 metrů pod kostelem sv. Petra a Pavla. Ubytování je možné ve 2-3 lůžkových pokojích. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, LCD TV s DVD. Satelit a WiFi v celém objektu jsou samozřejmostí. Celoročně poskytujeme polopenzi. Během lyžařské sezóny je k dispozici také lyžárna s elektrickým sušákem bot. Parkování v letní sezóně přímo u chaty, v zimním období na střeženém parkovišti cca.1.500 m, odkud Vám poskytneme o víkendech dopravu zdarma.

Možnosti stravování

Standartně nabízíme polopenzi. Snídaně je pro Vás připravena vždy od 7:30 do 10:30 a večeři si můžete vybrat z našeho jídelního lístku. A když Vás bude honit mlsná, rádi Vám připravíme pochoutky studené kuchyně. Jelikož dovolená na horách nemusí být jenom o sportovních výkonech, což naprosto chápeme, snažíme se myslet i na Vaši žízeň. Točené pivo a kvalitní vinotéka, ostatní alkoholické i nealkoholické nápoje, považujeme za samozřejmost.

Popis okolí

Lyžařské centrum SKIMU se nachází v katastru obce Malá Úpa ve východní části Krkonoš v těsné blízkosti státní hranice s Polskem. Centrum nabízí lyžování ve dvou areálech. Sjezdové tratě areálu U Kostela jsou vedeny po jihozápadním svahu Pomezního hřebenu, z něhož se nabízí jedinečný pohled na nejvyšší horu České republiky – Sněžku. Lyžařům jsou zde k dispozici čtyři lyžařské vleky v délce od 300 m do 1000 m, které doplňuje provázkový vlek pro dětské návštěvníky. Nový areál Pomezky umístěný přímo v centru obce Malá Úpa bude otevřen 12.12.2009. Návštěvníkům nabídne lyžování na jedné z nejvýše položených sjezdovek v České republice. Centrum SKIMU nabízí ideální podmínky pro rodiny s dětmi, začínající a středně zdatné lyžaře, jejichž schopnostem je přizpůsobena obtížnost jednotlivých sjezdových tratí. Čekací doby na lyžařských vlecích jsou minimální. Přístup lyžařů do areálu je zajištěn skibusem od centrálního parkoviště Celnice. Areál rovněž disponuje zařízením na výrobu technického sněhu. Běžecké tratě v délce 10 km jsou průběžně upravovány.

Tipy na výlet po okolí

Pomezní Boudy - Kostel Z Pomezních Bud vede po červené turistické značce upravená běžkařská trasa směrem k lyžařskému areálu, délka tohoto dvousměrného denně upravovaného úseku je 2,5km. Na upravovanou trasu můžete navázat u kostela a vrátit se zpět po žluté údolím Černé vody až k Pomezním Boudám. Krkonošská magistrála Malá Úpa je na trase Krkonošské magistrály spojující západní a východní Krkonoše. Celá trasa dlouhá 80 km začíná v Harrachově, pokračuje na trase: Vosecká bouda, Vrbatova bouda, Horní Mísečky, Špindlerův Mlýn, Klínové boudy, Rozcestí, Dvorská bouda, Lesní bouda, Kolínská bouda, Černá hora, Pardubické boudy, Krausovy boudy, Horní Maršov, Horní Albeřice, Lysečinská bouda, Cestník, Malá Úpa. Na běžkách na Sněžku Vzhledem k poloze Malé Úpy je možno vyrazit na běžkách i na Sněžku nejlépe červená značka s přestávkou na Jelence. Trasa Haida Délka Na Pomezních Boudách si můžete zaběhat na malebné trase okolo Vřesového vrchu nazývané Haida. Celý okruh má délku něco přes 5 km a lze jej zkombinovat s dalším podobně krátkým okruhem, který vede z Pomezních Bud ke kostelu v Dolní Malé Úpě a zpět. Výchozím bodem je parkoviště kousek od stanice Horské služby parkoviště Zátiší. Do Pece pod Sněžkou Do Pece se na běžkách dostanete krásným výletem ke Spálenému Mlýnu, dále mírně nahoru na Boudu Jana od ní vedou běžecké trasy kolem Pěnkavčího vrchu a na druhou stranu kolem Červeného vrchu a po vrstevnici a s kopce Velkou Úpou přes Portášky dojedete až do Pece pod Sněžkou.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

4. Pochod pro hospic 2024 - Špindle…

22.06.2024 - 22.06.2024
Špindlerův Mlýn

Srdečně Vás zveme na 4. Pochod pro hospic, jehož cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete