Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel IRIS Pavlov - Pavlov

Pavlov

Wellness hotel IRIS se nachází uprostřed malebné krajiny na jižní Moravě, ve známé vinařské obci Pavlov, obklopen vinicemi a vinnými sklepy. Přilehlé vodní nádrže Nové Mlýny jsou největší vodní plochou Moravy a vyhledávaným centrem rybaření a vodních sportů. Okolní krajina je velmi vhodná pro milovníky turistiky a cykloturistiky. V blízkém okolí se nachází mnoho zajímavých historických a kulturní…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Lužní 215/215, Pavlov
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Břeclav
Obec
Pavlov

Fotogalerie k článku

Wellness hotel IRIS se nachází uprostřed malebné krajiny na jižní Moravě, ve známé vinařské obci Pavlov, obklopen vinicemi a vinnými sklepy. Přilehlé vodní nádrže Nové Mlýny jsou největší vodní plochou Moravy a vyhledávaným centrem rybaření a vodních sportů. Okolní krajina je velmi vhodná pro milovníky turistiky a cykloturistiky. V blízkém okolí se nachází mnoho zajímavých historických a kulturních památek. Světoznámé Dolní Věstonice leží 4 km od hotelu. Unikátní Lednicko-Valtický areál je vzdálen asi 12 km od hotelu. V klidném prostředí hotelu IRIS je možné pořádat školení.

Možnosti stravování

Příjemné posezení poskytuje hotelová restaurace se 64 místy. Nabízíme pestrý výběr kulinářských specialit a širokou nabídku vynikajících vín místní produkce. V létě posezení na terase 40 míst, grilované pochoutky, letní saláty a další.

Popis okolí

Už v 15. století byl Pavlov největší vinařskou obcí mikulovského panství. O bohatství zdejších vinařů svědčí nejlépe výstavné vinné sklepy s barokními štíty. Bohatí občané Pavlova ale nestavěli jen vinné sklepy. Nad obcí se vypíná asi nejznámější místní památka - zřícenina hradu Děvičky. Pavlov se zapsal také do učebnic archeologie. Byla zde objevena velmi bohatá archeologická naleziště dokládající osídlení již od dob lovců mamutů. Vzhledem k bohatství nálezů nese kultura lovců mamutů z mladší doby kamenné vědecký název pavlovien. V poslední době je Pavlov známý také díky zdejší přírodě a vodní rekreaci. Pavlov leží na území chráněné krajinné oblasti Pálava a v těsném sousedství třetí Novomlýnské nádrže. Díky přístavišti pod obcí dnes znají jméno obce jachtaři z celé republiky.

Tipy na výlet po okolí

Krásné okolí hotelu IRIS Lednicko-valtický areál Přímkou cesty, lemovanou Bezručovou alejí z roku 1715, jsou jako nádoby spojeny Valtice a Lednice - dvě centra překrásného areálu, který je od 7. prosince 1996 zapsán do seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Nepravidelný tvar území mikroregionu Lednicko-valtického areálu o rozloze 283,09 km2 sousedí na jihu se spolkovou zemí Rakousko a na západě s Chráněnou krajinnou oblastí Pálava. Na severu a na východě tvoří volnou hranici areálu řeka Dyje. Od roku 2003 je Lednice a její okolí součástí biosferické rezervace DOLNÍ MORAVA.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Královský košt Mikulov 2024

23.08.2024 - 23.08.2024
Hotel Ryzlink Mikulov

Výjimečná degustace vín spojená s kulturním a gastronomickým zážitkem.

Čtyři dohody: Jaroslav Dušek 2024 -…

25.09.2024 - 25.09.2024
Mikulov

Veleúspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru Čtyři dohody Dona Miguela Ruize…

Královský košt Hustopeče 2025

11.01.2025 - 11.01.2025
Hustopeče

Závěrečná degustace vín ve Wine Wellness hotelu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete