Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Kašperk - Kašperské Hory

Kašperské Hory

Hotel je umístěn v centru městečka Kašperské Hory, v nadmořské výšce 730 m.n.m. Jedná se o malebné městečko s bohatou historií. Toto horské středisko je centrem celoroční turistiky se rozkládá se v blízkosti horního toku řeky Otavy. Nad městem známá dominanta – hrad Kašperk vystavěný z rozkazu Karla IV. k ostraze zemské hranice, ochraně obchodní stezky a zlatorudných dolů. Hotel byl v r…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Náměstí 3, Kašperské Hory
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Kašperské Hory

Fotogalerie k článku

Hotel je umístěn v centru městečka Kašperské Hory, v nadmořské výšce 730 m.n.m. Jedná se o malebné městečko s bohatou historií. Toto horské středisko je centrem celoroční turistiky se rozkládá se v blízkosti horního toku řeky Otavy. Nad městem známá dominanta – hrad Kašperk vystavěný z rozkazu Karla IV. k ostraze zemské hranice, ochraně obchodní stezky a zlatorudných dolů. Hotel byl v roce 2008 kompletně zrekonstruován.

Možnosti stravování

Stravování: snídaně formou švédského stolu Možno přikoupit polopenzi formou 3 chodového menu 350,- / osoba výběr z několika jídel.

Popis okolí

V našem blízkém okolí jsme schopni zajistit: prohlídky hradu Kašperk, dětské centrum, hlídání dětí, bowling, projížďky na koních. Ideální je okolí Kašperských hor pro cyklistiku, turistiku a v zimě pro lyžaře, běžkaře a snowboardisty.

Tipy na výlet po okolí

Pro turisty je zde nepřeberné množství tras, od těch kratších a méně náročných, až po delší, vedoucí náročným terénem. Jen pár kroků od hotelu začíná několik tras. Kratší trasa na hrad Kašperk, delší na Javorník, kde se nachází rozhledna, ze které máme Šumavu jako na dlani. Krásnou dominantou v tomto rozhledu je strašínský poutní kostel. Na svazích Javorníku se nachází megality, především známý menhir zvaný Měsíční kámen. Kratší a krásná trasa je i přes přírodní rezervaci Amálino údolí, podél Zlatého potoka, která dále pokračuje na Obří hrad. Oblíbená a náročná trasa je přes Zhůří na Modravu. Na Modravě si můžeme prohlédnout Klostermannovu chatu, postavenou r.1924. Oblíbeným místem milovníků turistiky je Antýgl s historickým dvorcem u řeky Vydry. Jde o zrekonstruovaný tzv. královácký dvorec s typickou věžičkou. Přes Antýgl vede trasa podél Vydry, která nabízí dech beroucí pohledy na tuto mocnou řeku známou svým proudem deroucím se mezi obrovskými kameny. A jakoby zázrakem zde opravdu žijí vydry. Na řece Vydře je možné se věnovat raftingu. Velmi oblíbené je sjíždění řeky Otavy. Konají se zde i závody. Za návštěvu jistě stojí i četná poutní místa. Jedno z nich je v Dobré Vodě. Je to místo spjaté s životem sv. Vintíře. Již ve 14. století bylo toto místo známé díky pramenu léčivé vody. Je zde kostel s unikátním skleněným oltářem a čtrnácti skleněnými plastikami s tematikou křížové cesty. Na svých toulkách po Šumavě můžeme navštívit nejen místa s nádhernou přírodou ve vyšších polohách či kulturně-historické zajímavosti, ale můžeme se i seznámit s prací vycházející z místních horských podmínek. Je to např. "Farmářská stezka". Tato dvacet tři kilometrů dlouhá trasa vhodná i pro cyklisty prochází územím bývalého Královského hvozdu a klidovou oblastí Přírodního parku Kochánov.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete