Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Maměnka - Frenštát pod Radhoštěm

Frenštát pod Radhoštěm

Národní kulturní památka hotel Maměnka a restaurace Libušín poskytují k ubytování 11 stylově zařízených pokojů (z toho 1 apartmá), které mají vlastní sociální zařízení, barevnou televizi se satelitním příjmem, ledničku s minibarem i telefon a terasy, z nichž se nabízí nádherný výhled na okolní hory. V bezprostřední blízkosti hotelu Maměnka se nachází unikátní secesní restaurace s nástěnnými malba…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Národní kulturní památka hotel Maměnka a restaurace Libušín poskytují k ubytování 11 stylově zařízených pokojů (z toho 1 apartmá), které mají vlastní sociální zařízení, barevnou televizi se satelitním příjmem, ledničku s minibarem i telefon a terasy, z nichž se nabízí nádherný výhled na okolní hory. V bezprostřední blízkosti hotelu Maměnka se nachází unikátní secesní restaurace s nástěnnými malbami navrženými Mikolášem Alšem.

Možnosti stravování

V restauraci, která má kapacitu 100 míst, lze pořádat firemní rauty, svatby i oslavy. Nejkrásnější jídelna Libušín byla pojmenována k poctě české kněžny Libuše. Interiér je vyzdoben freskami a sgrafity s motivy valašských a slovenských pověstí dle návrhů Mikoláše Alše. Portréty provedl akademický malíř Karel Štapler. K unikátům interiérů patří tři secesní lustry, příborník, skleník a hodiny. Kolem stolů je umístěno sto vyřezávaných židlí. Podle odborníků patří Libušín k nejcennějším dílům, která architekt Jurkovič navrhnul.

Popis okolí

Hotel Maměnka a restaurace Libušín se nachází v nejatraktivnějším místě Valašska a Moravskoslezs-kých Beskyd, v centru lyžařského areálu na Pustevnách. V restauraci si hosté mohou vybírat jídla ze stylové valašské kuchyně (valašský kontrabáš, střapačky atd.). Okolí nabízí množství turistických tras, které vedou na horu Radhošť ke kapli sv. Cyrila a Metoděje, k soše pohanského boha Radegasta nebo do okolních měst, Rožnova pod Radhoštěm a Frenštátu pod Radhoštěm. Přímo na Pustevny vede z údolí Ráztoka v Trojanovicích u Frenštátu sedačková lanovka.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér ve Frenštátě | říjen 2024

01.10.2024 - 01.10.2024
Kino Frenštát, Tyršova…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Pří…

27.07.2024 - 27.07.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

31.07.2024 - 31.07.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Pří…

24.08.2024 - 24.08.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete