Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel MITERA - Harrachov

Harrachov

Hotel MITERA Vám nabízí své ubytovací kapacity ke strávení Vaší dovolené v příjemném a klidném hotelu v Harrachově uprostřed nádherné přírody v nejhezčí části Krkonoš. V hotelu je 19 vybavených pokojů, každý s vlastním koupelnou, WC a TV/SAT. Pro naše hosty je k dispozici restaurace s výtečnou domácí kuchyní a dobře zásobeným barem. POLOHA Hotel MITERA se nachází v centru Harrachova. Má velmi výh…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Harrachov - ccentrum 223, Harrachov
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Semily
Obec
Harrachov

Fotogalerie k článku

Hotel MITERA Vám nabízí své ubytovací kapacity ke strávení Vaší dovolené v příjemném a klidném hotelu v Harrachově uprostřed nádherné přírody v nejhezčí části Krkonoš. V hotelu je 19 vybavených pokojů, každý s vlastním koupelnou, WC a TV/SAT. Pro naše hosty je k dispozici restaurace s výtečnou domácí kuchyní a dobře zásobeným barem. POLOHA Hotel MITERA se nachází v centru Harrachova. Má velmi výhodnou polohu 200m od sjezdovek se sedačkovou lanovkou a 100m od běžeckých tratí. Na lanovku je možno dojet na lyžích. V blízkosti hotelu je letní koupaliště, minigolf a tenisové kurty. 150m od hotelu je autobusové nádraží. UBYTOVÁNÍ V hotelu je k dispozici 19 dvou, tří a čtyřlůžkových pokojůky, s vlastním koupelnou, WC a TV/SAT V hotelu je pro hosty k dispozici lyžárna, úschovna kol a trezor na recepci. Parkování je k dispozici přímo u objektu na vlastním parkovišti. Naproti hotelu je půjčovna/servis lyží, kol a sportovního vybavení, který poskytuje pro hosty hotelu Mitera výraznou slevu.

Možnosti stravování

RESTAURACE Hostům je k dispozici útulná restaurace nejen se stálou nabídku Ala carte, ale i se sezóními specialitami a je otevřená celoročně od 11.00 do 23.00 hodin. Restaurace také zajišťuje pro své hosty snídnaně formou švédských stolů, polopenzi nebo plnou penzi. Snídaně jsou podávány v tomto minimálním rozsahu: káva, čaj, mléko, ovocné šťávy, 2 druhy světlého pečiva, 1 druh sladkého pečiva, 2 druhy sýrů, 2 druhy měkkých salámů, 2 druhy trvanlivých salámů, müsli, cornflakes, jogurt, marmeláda, med, 2 druhy zeleniy, 2 druhy ovoce. Večeře jsou podávány v tomto minimálním rozsahu: servírovanou formou výběrem z min. 2 menu polévka, hlavní chod, salát nebo dezert + 1 x nápoj / osoba 0,3 l točené světlé nebo tmavé pivo nebo 0,2 l lahvové nealko nebo 0,2 l rozlévané bílé nebo červené víno

Popis okolí

HARRACHOV Ves byla založena v 17. století pod jménem Dörfl. Počátkem 18. století byla po majitelích přejmenována na Harrachsdorf. Obec proslula nejprve sklářským průmyslem a těžbou rud, dnes je nejznámějším turistickým a sportovním střediskem západních Krkonoš, především díky soutěžím ve skocích na lyžích. ZAJÍMAVÁ MÍSTA V HARRACHOVĚ OKOLÍ MUMLAVSKÉ VODOPÁDY Jsou 10 metrů vysoké a zabírají celé řečiště. V jeho blízkosti se v řece nacházejí tzv. Čertova oka, mohutné prohlubně, které byly vytvořeny prouděním vody s kamínky. OZUBNICOVÁ TRAŤ Tanvald-Kořenov-Harrachov, jedinečná ve střední Evropě, krásné scenérie Krkonoš a Jizerských hor, množství tunelů a viaduktů. Nejstrmější železnice v České republice. Pomocí dvoupásové ozubnice Abtova systému překonává na sedmi kilometrech mezi Tanvaldem a Kořenovem výškový rozdíl 235 metrů. Největší sklon je 58 promile. ČERTOVA HORA 1022 m n.m. Na vrchol vedou dvě čtyřsedačkové lanovky, na severních svazích sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Prvotřídní vyhlídkové místo. MŮSTKY Mamutí můstek, jeden ze šesti postavených na světě. Kritický bod 185 m, současný rekord je 214,5 m Matti Hautamaeki, 9.3.2002 SKLÁRNA - MUZEUM SKLA Sklárna a minipivovar Novosad & syn Harrachov s.r.o. Sklárna založena r. 1712, druhá nejstarší sklárna v Čechách. Ruční výroba foukaného, broušeného, ale i rytého a malovaného či jinak zdobeného skla, výroba lustrů. KAPLE SVATÉ ALŽBĚTY Vedle sklárny se nachází kaple sv. Alžběty se skleněným zvonkem. Tento zvonek je 50 cm vysoký, váží 10 kg a odlil jej roku 1916 ve zdejší sklárně Julius Klinger dále jsou tu k vidění oltář s benátských zrcadel a bohatě zdobená vitrážová okna. ČERTOVA HORA 1022 m n.m. Na vrchol vedou dvě čtyřsedačkové lanovky, na severních svazích sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Prvotřídní vyhlídkové místo. PRAMEN LABE Pramen Labe v nadmořské výšce 1386,3 m tvoří betonová skruž, z niž prosakuje voda a vytéká malý potůček. Je obklopena řadou kamenů, k nimž později přibyly mnohem pohodlnější lavičky, a nedaleko se nachází zídka s barevnými znaky měst, jimiž Labe protéká. SNĚŽNÉ JÁMY Tato přírodní rezervace leží na polské straně hraničního hřebene s jezírky ledovcového původu. Nedaleko sněžných jam najdete nejvyšší vrchol zápodních Krkonoš - Vysoké kolo 1506 m.

Tipy na výlet po okolí

JEŠTĚD horský hřeben s 1012 metrů vysokým vrcholem korunovaným pozoruhodnou siluetou horského hotelu. Pozornosti turistů se toto místo těší již od pradávna, vždyť první turistickou chatu zde naši předkové postavili již v roce 1844. Ještěd však není pouze symbolem města - nabízí rovněž překrásný výhled do okolí. CENTRUM BABYLON - Liberec Hlavní turistickou atrakcí Babylonu je velký Aquapark. Je tvořen soustavou bazénů s vodními chrliči, vodopády, kaskádami, tobogány a skluzavkami. Dalším turistickým magnetem je Lunapark. V komplexu je též soustředěno velké nákupní středisko s více než šedesáti obchůdky. BOTANICKÁ ZAHRADA - Liberec Botanická zahrada byla založena v roce 1876 . Naleznete zde sbírky celoročně kvetoucích orchidejí a masožravých rostlin, nejstarší kamélie v Evropě i nejdéle pěstovanou bonsai v Evropě. Celkem je k vidění 7500 druhů rostlin ve sklenících a 1500 druhů ve venkovní části. ZOO - Liberec Liberecká zoologická zahrada je systematicky budována již od roku 1904. Rozkládá se na 15 hektarech, na kterých se návštěvník setká se 170 druhy živočichů. Mezi nejproslulejší patří expozice dravých ptáků, žirafy Rothschildovy, levharti sněžní, makakové lví, tučňáci a samozřejmě bílí tygři. ADRŠPACHSKÉ SKÁLY Nástup turistického ruchu představoval pro Adršpašsko počátek 18. století. Teplické skály odolávali průniku místních obyvatel i příchozích ještě déle. Venkovnímu světu je otevřel až lesní požár v roce 1824. Přírodní katastrofa totiž způsobila objev dosud zarostlého a nepřístupného skalního města. BOZKOVSKÉ DOLOMITOVÉ JESKYNĚ Jedná se o jediné zpřístupněné dolomitové jeskyně v České republice s unikátní výzdobou stěn a stropů, tvořenou římsami, lištami a mřížkami vypreparovaného křemene. Nachází se zde největší podzemní jezero v Čechách a samozřejmě nechybí ani krápníková výzdoba.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Hypnotizér v Turnově | duben 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Trávnice 670, Turnov

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

SVÁTEČNÍ auto moto farmářské a bleš…

08.05.2024 - 08.05.2024
Obec Tuhaň na Semilsku…

Akce s více než 45letou tradicí, dříve známá pod názvem - ,,burza Chuchelna,,. Nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete