Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Mlýn - Velehrad

Velehrad

Hotel se nachází v těsné blízkosti bývalého cisteriánského kláštera s románskou bazilikou, jehož vznik se datuje do 13. století. Název hotelu Mlýn Velehrad úzce souvisí s budovou, ve které se hotel nachází. Jedná se o zrekonstruovaný objekt bývalého klášterního mlýna. Hotel nabízí ubytování v 26 pokojích s 50 lůžky. Z celkového počtu pokojů jsou 2 bezbariérové. Všechny pokoje mají vlastní sociáln…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Na Hrádku 4, Velehrad
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Uherské Hradiště
Obec
Velehrad

Fotogalerie k článku

Hotel se nachází v těsné blízkosti bývalého cisteriánského kláštera s románskou bazilikou, jehož vznik se datuje do 13. století. Název hotelu Mlýn Velehrad úzce souvisí s budovou, ve které se hotel nachází. Jedná se o zrekonstruovaný objekt bývalého klášterního mlýna. Hotel nabízí ubytování v 26 pokojích s 50 lůžky. Z celkového počtu pokojů jsou 2 bezbariérové. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení s vanou nebo sprchou, SAT TV, připojení k internetu, telefon a minibar.

Možnosti stravování

Stravování nabízíme celkem až ve 4 střediscích. Ve stylové Hospodě Mlýn, v nekuřácké restauraci, v letních měsících na letní terase, a celoročně také v Koštérně, která je součástí hotelu a je vystavěna ve stylu moravského vinného sklípku. Stodola, která patří do hotelového komplexu, je skvělým místem pro pořádání různých společenských akcí.

Popis okolí

Obec Velehrad se nachází mezi výběžky Chřibů 7 km od Uherského Hradiště v jednom z nejmalebnějších koutů Slovácka. Je významným duchovním centrem, místem častých církevních poutí, shromáždění a cyrilometodějských oslav. Dominantou obce je komplex kláštera s bazilikou Nanebevzetí P. Marie a sv. Cyrila a Metoděje.

Tipy na výlet po okolí

Plavecký bazén, Aquacentrum, Sirné lázně Smraďavka 9 km, Archeoskanzen Modrá, Zámek Buchlovice 8 km, Hrad Buchlov 9 km, Lázně Luhačovice 30 km, Strážnice 30 km, Slovácké muzeum - Uherské Hradiště 6 km, Památník Velké Moravy - St. Město 4 km, Tupesy - výroba ručně malované keramiky.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete