Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Praha - Babylon

Babylon

Prvorepublikový hotel s dlouholetou tradicí v letovisku a vzdušných lázní v obci Babylon.Hotel disponuje 105 lůžkami 3 jednolůžkové pokoje, 26 dvoulůžkových, 9 třílůžkových a 5 čtyřlůžkových pokojů. Každý pokoj je vybaven LCD televizorem,wifi připojením, sociálním zařízením se sprchou nebo vanou. Jižní strana hotelu nabízí pokoje s výhledem na Čerchov a babylonské koupaliště včetně balkonů. Hotel…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Prvorepublikový hotel s dlouholetou tradicí v letovisku a vzdušných lázní v obci Babylon.Hotel disponuje 105 lůžkami 3 jednolůžkové pokoje, 26 dvoulůžkových, 9 třílůžkových a 5 čtyřlůžkových pokojů. Každý pokoj je vybaven LCD televizorem,wifi připojením, sociálním zařízením se sprchou nebo vanou. Jižní strana hotelu nabízí pokoje s výhledem na Čerchov a babylonské koupaliště včetně balkonů. Hotel je vybaven výtahem, bezbarierovým přístupem a prostorným parkovištěm. Součástí hotelu je restaurace s cca 65 místy, menší restaurace/saloneks promítacím plátnem s cca 30 místy vhodný k pořádání různých prezentací, seminářů, školení a worshopů, lovecký salonek s cca 20 místy a sluneční terasa s cca 30-40 místy s výhledem na Čerchov a babylonský rybník/koupaliště. V hotelu si lze vypůjčit horská kola.

Možnosti stravování

V ceně ubytování je snídaně, dále je možnost polopenze dle denní nabídky či ze stálého jídelního lístku, který nabízí jak klasická česká jídla ve formě hotových pokrmů, tak i minutky z české a mezinárodní kuchyně včetně pokrmů z drůbeže, ryb a zvěřiny. V nabídce jsou i bezmasé i dětské pokrmy.

Popis okolí

Hotel Praha se nachází na vyvýšenině pod lesem a nad babylonským koupalištěm s nádherným pohledem přes rybník na Čerchov a Čerchovské hvozdy. Nad hotelem je železniční zastávka mezinárodní tratě Praha-Plzeň-Domažlice-Furth im Wald. Nedaleko hotelu se nachází babylonský rybník s koupalištěm, jehož součástí je písčitá pláž s kabínkami, skluzavkami, dětskýn brouzdalištěm, půjčovnou loděk a vodních šlapadel. Vlastní víska Babylon leží v romantickém prostředí uprostřed lesů, má statut klimatických a vzdušných lázní.

Tipy na výlet po okolí

Samotné okolí nabízí nepřeberné množství lesních cest se značenými turistickými trasami, vhodných např. pro nordicwalking a nespočet cest se značenými cyklotrasami, jak po lesních cestách, starých vojenských asfaltkách, tak i po nové asfaltové cyklostezce z Domažlic do bavorského Futh im Waldu. Za výšlap rozhodně stojí nedaleký nejvyšší vrchol Českého lesa Čerchov 1042m s Kurzovo rozhlednou, nedaleké Tři znaky/ Dreiwappen na česko-bavorské hranici, vrch Reiseck 902m nad Gibachtem se skleněným křížem a výhledem na Šumavu/Bavorský les a golfové hřiště na Voithenbergu v zimě ski-areál a běžkařské trasy propojené s čerchovskými. Nedaleko leží historická města Domažlice s Chodskými slavnostmi a bavorský Furth im Wald se Skolením draka/Drachenstich a Dračím jezerem/Drachensee. V blízkém okolí lze navštívit domažlický hrad s Chodským muzeem,vísku Újezd s Kozinovo statkem a vrch Hrádek s Kozinovo pomníkem,v Klenčí pod Čerchovem Baarovo muzeum a Výhledy s Baarovo pomníkem a hezkým rozhledem po Chodsku atd.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete