Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Praha - Janov nad Nisou

Janov nad Nisou

Hotel Praha v Janově nad Nisou je prvorepublikový objekt, který již více než 100 let nabízí svým hostům zábavu, občerstvení a spočinutí. Po rozsáhlé rekonstrukci se z hotelu stala příjemná ubytovna, která dokáže pojmout až 40 nocležníků naráz. Výhodou objektu je umístění přímo u hlavní silnice, procházející Janovem z Jablonce n/N do Bedřichova. Přímo před budovou je situována zastávka jablonecké …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Janov 48, Janov nad Nisou
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Janov nad Nisou

Fotogalerie k článku

Hotel Praha v Janově nad Nisou je prvorepublikový objekt, který již více než 100 let nabízí svým hostům zábavu, občerstvení a spočinutí. Po rozsáhlé rekonstrukci se z hotelu stala příjemná ubytovna, která dokáže pojmout až 40 nocležníků naráz. Výhodou objektu je umístění přímo u hlavní silnice, procházející Janovem z Jablonce n/N do Bedřichova. Přímo před budovou je situována zastávka jablonecké MHD. Zastávka se jmenuje Hotel Praha.

Možnosti stravování

V hotelu se nachází restaurace, která nabízí plnou škálu stravování, včetně snídaní a pozdních večeří. Pivo Svijany 11 a 13, točená CitroCola a další sortiment teplých i studených nápojů, hostům je k dispozici WI-FI připojení k internetu zdarma. Každý pátek a sobotu se v restauraci konají taneční zábavy - páteční v country / blues / jazz stylu, v sobotu zábavy rockové.

Popis okolí

V krásném okolním prostředí Jizerských hor se nachází mnoho příležitostí ke sportování a zábavě. V zimě je k dispozici nepřeberné množství lyžařských vleků a běžeckých stop v Janově i Bedřichově. V létě zde kvete horská cyklistika, trasy v okolí uspokojí jak začátečníky, tak nejnáročnější cyklisty.

Tipy na výlet po okolí

V těsném sousedství hotelu sídlí jedna z posledních větších skláren v regionu - Vitrum, kde lze navštívit vzorkovou prodejnu. Po dohodě lze sjednat i exkursi. 300 metrů od Hotelu Praha směrem do Jablonce nad Nisou je k dispozici letní Bobová dráha včetně dětského hřiště s nafukovací trampolínou. Rekondiční procházky po Jizerských horách jsou obzvláště v letních měsících překrásné. Ve vzdálenosti asi 10 km je možno v Josefově Dole absolvovat procházku k Protržené přehradě - místu, které vám svou historií připomene moc přírodních sil. Krásné letní koupání nabízí cca 6 km vzdálená Jablonecká Přehrada. Do Liberce lze autem dojet cca za 20 minut, jde o vzdálenost cca 12 km. V Liberci lze k výletu doporučit nejstarší ZOO ve střední Evropě, Botanickou zahradu, Centrum Babylon s Akvaparkem a samozřejmě nelze opomenout téměř povinný výlet pro návštěvníky Liberce - horu Ještěd s jeho nádherným výhledem a unikátní stavbou hotelu na vrcholu.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete