Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hotel Švýcarský dům - Jílové

Jílové

Hotel je vybaven 11 prostornými apartmány. Všechny apartmány jsou vybaveny vlastním příslušenstvím a televizí. Pět apartmánů má navíc svůj obývací pokoj a ložnici s možností 2 až 4 lůžek.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sněžník 105, Jílové
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Jílové

Fotogalerie k článku

Hotel je vybaven 11 prostornými apartmány. Všechny apartmány jsou vybaveny vlastním příslušenstvím a televizí. Pět apartmánů má navíc svůj obývací pokoj a ložnici s možností 2 až 4 lůžek.

Možnosti stravování

Stylová Restaurace s domácí kuchyní a pestrým výběrem hotových jídel, minutek, salátů, moučníků a zajímavých specialit uspokojí zaručeně každého. Pro rozptýlení je k dispozici hostům také kulečník v příjemném loveckém salónku.

Popis okolí

Krajina otevřená k jihu a chráněná od severu mohutnými Děčínskými stěnami a nejvyšším vrcholem Děčínského Sněžníku patří mezi nejatraktivnější rekreační oblasti Čech. Přímo na úpatí plochého pískovcového hřebenu Děčínského Sněžníku leží obec Sněžník jako výhodné východisko do západní části půvabné Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Uprostřed obce stojí hotel Švýcarský dům. Díky zvláštnímu termickému proudění, kde se mísí vzdušné proudy, je tato oblast nazývána již od roku 1834 vzdušné lázně.

Tipy na výlet po okolí

Kamenná rozhledna postavená v roce 1864 původně měla sloužit pouze ke geografickým účelům, ale místo přímo vybízející k pohledu do kraje nenechalo turisty klidnými. Hrabě Thun ji proto nakonec zpřístupnil i veřejnosti, což byl určitě záslužný krok. Rozhledna stojí na nejvyšší stolové hoře u nás, v nadmořské výšce 723 metrů. - více Samotná věž měří 33 metrů a na otevřenou vyhlídkovou plošinu vede 153 schodů. Z vrcholu je velmi pěkný pohled na Lužické hory a samozřejmě Českosaské Švýcarsko. Chráněná krajinná oblast Labské pískovce, do níž spadají i Tiské stěny, je součástí rozsáhlé pískovcové tabule, která vznikla asi před 90 milióny let v křídovém období druhohor.K návštěvě skalního města byl v dřívějších dobách doporučován průvodce, který cestou upozorňoval na skalní útvary podněcující návštěvníkovu fantazii. Tradice názvů skal se udržuje, ty nejznámější se zachovaly dodnes. Tiské stěny se dělí na dvě velké části - Velké a malé stěny, jimiž vedou prohlídkové trasy.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Den v růžovém Děčín 2024 - Děčín

15.06.2024 - 15.06.2024
Děčín

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice.

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete