Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kemp Mamutov

Staré Město

V současné době jsme jediný kemp v okolí Kralického Sněžníku a Staroměstska. Zrekonstruovaný areál Mamutov nabízí celoroční ubytování v hlavní budově. Jsme spíše mini camp. Svou rozlohou pro přibližně 10 - 15 stanů a maximálně 3 karavany však dotváří prostředí útulného místa, kde se rádi setkávají a poznávají lidé. Camp se nachází v blízkosti hlavní budovy s jídelnou a hospůdkou.Součástí areálu k…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Chrastice 100, Staré Město
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Staré Město

Fotogalerie k článku

V současné době jsme jediný kemp v okolí Kralického Sněžníku a Staroměstska. Zrekonstruovaný areál Mamutov nabízí celoroční ubytování v hlavní budově. Jsme spíše mini camp. Svou rozlohou pro přibližně 10 - 15 stanů a maximálně 3 karavany však dotváří prostředí útulného místa, kde se rádi setkávají a poznávají lidé. Camp se nachází v blízkosti hlavní budovy s jídelnou a hospůdkou.

Součástí areálu kempu je disc golf hřiště, ruské kuželky, ohniště, hřiště na malou kopanou, půjčovna drobných sportovních potřeb, úschovna kol/lyží a zavazadel, parkování přímo v areálu (i pro autobusy), velký zasklený altán se stolním tenisem, v případě zájmu zapůjčíme dataprojektor, ozvučení, gril s uhlím. 

Zaměřujeme se především na dětskou rekreaci, dětské tábory, školy v přírodě, sportovní kurzy, školní výlety ale umíme pro Vás zařídit i rodinnou či skupinovou rekreaci, čemuž odpovídá jak nabídka služeb tak vybavení areálu. 

Služby (dle sezóny a obj.služeb): bezplatné WiFi pro všechny hosty, buzení hostů, deskové hry k zapůjčení, dětská chůvička k zapůjčení, dětská postýlka k zapůjčení, dětské prkénko na WC k zapůjčení, dětský koutek, domácím zvířatům vstup povolen, gril k zapůjčení, kuchyňka pro hosty, možnost umytí kola, možnost vstupu s asistenčním psem, nočník k zapůjčení, organizování programu pro děti, organizování programu pro dospělé, pokojová služba, prodej dřeva na oheň, prodej obědových balíčků, prodej upomínkových předmětů, půjčení TV, úschovna jízdních kol, úschovna kočárků, úschovna lyží, úschovna zavazadel, vanička k zapůjčení, vysoušeč vlasů k zapůjčení, záslepky na elektrické zásuvky k zapůjčení, žehlička k zapůjčení

Možnosti stravování

Stravování formou polo nebo plná penze. Tradiční česká kuchyně s možností úpravy stravy pro vegetariány, diabetiky, alergiky, různé typy diet atd. Pro dětské pobyty stravování 5x denně.

Popis okolí

Kemp je umístěn v otevřeném údolí Prudkého potoka, uprostřed zalesněné krajiny, mezi Hanušovicemi a Starým Městem pod Králickým Sněžníkem (446), odbočka u autobusové zastávky Vysoké Žibřidovice - osada Sokol, která je při vjezdu do areálu. Vlaková zastávka je vzdálená asi 100 m, vlak zastavuje na znamení.

Zdejší region oplývá velkým množstvím turisticky zajímavých lokalit a zajímavostí. Ubytujte se a relaxujte na čerstvém horském vzduchu v údolí třetí nejvyššího pohoří České republiky - Kralického Sněžníku (1.424 m.m.m). Místa pramene řeky Moravy, unikátní oblasti evropského trojrozvodí, v těsné blízkosti Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor.

 

Tipy na výlet po okolí

V létě většina výletů směřuje k 3 nejvyšší hoře ČR-Králickému Sněžníku (1423m.n.m.) a jeho národní přírodní rezervace, Paprsek a Kladské sedlo. Když se vydáte na druhou stranu směrem na CHKO Jeseník můžete navštívit letní bobovou dráhu v Petříkově, nebo odtud vyjít až na Šerák. Ve Staré Městě můžete navštívit vyhlídkovou radniční věž, městské a vojenské muzeum nebo městské multifunkční hřiště s minigolfem apod. 

V nedalekém Starém Městě (5 km) a Hanušovicích (5,5 km) najdete kompletní občanskou vybavenost: autoservis (5.5 km), bankomat (5.5 km), běžkařské trasy (5.5 km), bowling (5.5 km), dětské hřiště (5.5 km), dětský bazén (25 km), holič (6 km), jezdecký klub (5.5 km), kadeřník (6 km), knihovna (5.5 km), krytý bazén (25 km), kulečník / billiard (5.5 km), minigolf (5.5 km), nákupní středisko(6 km), pošta (5.5 km), půjčovna lyžařského vybavení (6 km), rybolov (2 km), servis lyží (6 km), sportovní hřiště (5.5 km), tenisové kurty (5.5 km) obchody (5.5 km), lékaře (5.5 km), lékárny (5.5 km), restaurace, kina - v létě ve Starém městě i letní kino (5.5 km).

Další prostor pro volný čas nabízí návštěva polského příhraničí, Zalew Stara Morawa, Stronie Slaskie, Medvědí jeskyně, Muzeum Země ...

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Čarodějnické pohádky na zámku Úsov …

27.04.2024 - 27.04.2024
Zámecká 1, 789 73 Úsov

V sobotu 27. dubna od 9,30 do 15 hodin bude zámek Úsov zcela v moci čarodějnic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

21.05.2024 - 21.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

18.06.2024 - 18.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.07.2024 - 16.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete