Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kemp Sluníčko - Doksy

Doksy

Ubytování pro aktivní dovolenou a odpočinek v blízkosti Máchova jezera - cca 8 minut chůze. Ubytování je ve čtyřmístných chatkách, vlastním stanu, či karavanu. Ve středisku je veškeré základní vybavení: nové moderní sociální zázemí, restaurace, jídelna, kuchyňka pro ubytované, potraviny a další.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
U Nového rybníka 173, Staré Splavy, 471 63 Doksy
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Česká Lípa
Obec
Doksy

Fotogalerie k článku

Vybavení

Chatky
Restaurace
Stanové parcely
Karavanové parcely
Kuchyňka pro ubytované
WiFI
Venkovní sprcha
Dětské hřiště
Půjčovna kol a koloběžek

Popis ubytování

Zveme Vás na aktivní dovolenou do obce Doksy, okres Česká Lípa, kde Vám útulné ubytování poskytne náš Kemp Sluníčko situovaný na březích Nového Rybníka. Navíc, chatový areál se nachází v blízkosti známého a turisty hojně navštěvovaného Máchova jezera. Pokud toužíte po letním dobrodružství a nezapomenutelných zážitcích, náš kemp je pro Vás ideální volbou. Rádi u nás přivítáme všechny rodiny s dětmi, zanícené vodáky, rybáře i aktivní seniory. Svou velikostí a vybaveností je vhodný i pro organizaci dětských táborů, škol v přírodě, firemních akcí či rodinných oslav a svateb.

Chatové středisko s 30 chatkami a celkovou kapacitou 120 lůžek je v provozu během letní sezóny od 3. června do 4. září. Každá chatka je vybavena čtyřmi samostatnými lůžky, menším stolkem s židlí a vlastní terasou. Nechybí ani WiFi připojení na internet. K osvěžení slouží nově zrekonstruované společné koupelny se sprchovými kouty a toaletami. Ve společné kuchyňce se třemi kójemi, které jsou vybaveny elektrickými sporáky, mikrovlnnými troubami, rychlovarnými konvicemi a ledničkami s mrazákem si můžete připravovat vlastní stravu. Pokud se však chcete odbřemenit od každodenního vyvařování, objednejte si stravování v naší restauraci. Na výběr máte snídaně formou švédských stolů nebo večeře formou hotovek a rychlých a chutných pokrmů. Pro větší skupiny nabízíme plnou penzi s pitným režimem. Při obědě či odpoledním drinku si během slunečných dnů posedíte na kryté terase s venkovním posezením. Stánek s potraviny, kávou, a dalším, v hlavní budově Kempu Sluníčko, otevřeno pouze v hlavní sezóně od 1.7.

Pobyt u nás si zpříjemněte v areálu se spoustou zeleně a stromů. Na setkání s rodinou a přáteli můžete využívat také společenskou místnost, kde je umístěno pohodlné sezení, televize a společenské hry. Teplé letní večery využijte na opékačku. K dispozici máte gril, venkovní krb i ohniště. Vaše dětičky si zahrají na rozlehlém hřišti s pískovištěm, houpačkami, prolézačkami a skluzavkami. Sportu chtiví jedinci si u nás zahrají badminton, basketbal, stolní fotbal, stolní tenis, fotbal nebo plážový volejbal. Po dohodě si na pobyt můžete vzít i Vašeho pejska, podmínkou je předložení očkovacího průkazu při přihlášení se k pobytu. Parkování je zajištěno přímo v areálu kempu na hlídaném parkovišti.

Jak už samotná poloha napovídá, volné chvíle budete trávit na březích Máchova jezera, které proslavil ve své básni Máj český básník Karel Hynek Mácha. Jezero nabízí čtyři pláže, stánky s občerstvením, půjčovnu lodí a sportovních potřeb. Rybáři si svůj oběd mohou ulovit ve vodách Nového rybníka, který je zarybněn kaprovitými a lososovitými rybami i unikátní kaprovitou rybou "Bufalo". V blízkém okolí naleznete tenisové kurty, minigolfové hřiště i Aquapark Staré Splavy. Pokud toužíte po turistice vydejte se na výlet k Přírodní památce Jestřebské slatiny nebo se projděte Národní přírodní památkou Swamp. Na svých toulkách zajděte i do zajímavého Muzea Čtyřlístek, Muzea Karla Hynka Máchu a Městského muzea Mimoň. Těm, kteří milují historii doporučujeme exkurzi na Zámek Doksy, Zámek Nový Berštejn a Hrad Houska. Vaše dětičky se určitě potěší, pokud s nimi zavítáte do Zookoutka Ralsko. Krásné výhledy na okolní přírodu se Vám naskytnou z rozhledny Josefská vyhlídka.

Věříme, že Vás zdejší příroda učaruje a užijete si u nás nezapomenutelnou dovolenou plnou skvělých zážitků. Těšíme se na Vaši návštěvu. Do brzkého vidění v Kempu Sluníčko.

Možnosti stravování

Restaurace a bar v areálu Kempu Sluníčko nabízí v hlavní sezóně, červenec - srpen, bohaté snídaně formou švédských stolů za cenu 140 Kč za dospělou osobu a 100 Kč za děti od 3 do 11 let včetně, a to každý den od 8:00 - 9:00. Dále od 15:00 otevíráme restauraci a nabízíme možnost využití baru a venkovního posezení včetně rychlého buffetového občerstvení - minutky, bramboráky, topinky, klobása, hranolky, šopský salát, palačinky a další rychlé a chutné pokrmy. Máte-li zájem o využití možnosti polopenze, vaříme jedno hotové jídlo každý den v období hlavních prázdnin. Cena polopenze vychází na 290 Kč pro dospělého a 200 Kč pro děti pod 12 let.

Stravování NENÍ V CENĚ ubytování a musí být objednáno předem, zejména polopenze, při rezervaci ubytování přes www.kempslunicko.cz. Pro nenahlášené nemůžeme stravování zaručit.

Pro školní výlety a skupiny nad 15 osob nabízíme možnost plné penze s pitným režimem za 460 Kč pro dospělého a 320 Kč pro děti pod 12 let. Stravování pro větší skupiny je nutné nahlásit s minimálním týdenním předstihem.

V hlavní budově Kempu Sluníčko se nachází společná kuchyňka přístupná pro ubytované. Kuchyňka má tři kóje s dřezem a sporákem na vaření, společnou mikrovlnku, lednici a varnou konvici. Nádobí v kuchyňce není k dispozici, je třeba si přivést vlastní.

Stánek s potraviny, kávou, a dalším, v hlavní budově Kempu Sluníčko, otevřeno pouze v hlavní sezóně červenec - srpen.

Necelé 3 minuty chůze naleznete restauraci Na Rybníčku vařící českou kuchyni po celý den.

Popis okolí

Máchův kraj je vyhledáván pro oddych a rekreaci již několik desetiletí. Hluboké borové lesy jsou přístupné po mnoha turistických cestách. Centrem oblasti je Máchovo jezero (obec Staré Splavy, Doksy), které má k dispozici čtyři pláže a aquapark. Okolí Máchova jezera nabízí řadu možností pro aktivní odpočinek: vodní sporty, turistiku, cykloturistiku, rybolov, tenis atd. Letoviska Staré Splavy a Doksy pořádají diskotéky a zábavy.

Tipy na výlet po okolí

Máchův kraj láká k poznávacím výletům do okolí - např. na blízké hrady Bezděz, Sloup, nebo Kokořín, zámky Zákupy, Lemberk, Sychrov a Ploskovice nebo muzea Doksy a Česká Lípa. Český ráj je od Starých Splavů vzdálen 40 km, Hřensko 60 km, Praha 75 km.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete