Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kemp Starý Hrozenkov - Starý Hrozenkov

Starý Hrozenkov

Kemp Starý Hrozenkov se nachází na konci obce Starý Hrozenkov ve směru na Slovensko. Leží nedaleko státní hranice ČR/SR v centrální části CHKO a biosférické rezervace Bílé Karpaty. Tato poloha inspiruje nejen k řadě turistických a cyklistických výletů a dobrodružství, nýbrž i k návštěvě řadě kulturních akcí u nás i v okolí nedalekého Trenčína.Pokud nás navštívíte, zjistíte, že Kemp je rozdělen na…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Starý Hrozenkov 3, Starý Hrozenkov
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Uherské Hradiště
Obec
Starý Hrozenkov

Fotogalerie k článku

Kemp Starý Hrozenkov se nachází na konci obce Starý Hrozenkov ve směru na Slovensko. Leží nedaleko státní hranice ČR/SR v centrální části CHKO a biosférické rezervace Bílé Karpaty. Tato poloha inspiruje nejen k řadě turistických a cyklistických výletů a dobrodružství, nýbrž i k návštěvě řadě kulturních akcí u nás i v okolí nedalekého Trenčína.Pokud nás navštívíte, zjistíte, že Kemp je rozdělen na dva objekty – kemp pro stanování a kemp pro karavany, které jsou od sebe vzdáleny cca 400m. Obě místa jsou snadno dosažitelná po místních komunikacích a v blízkosti se nachází zastávka autobusů.Kemp pro stanování se nachází na rovinatém pozemku v blízkosti rybníka a na okraji lesa mimo zastavěné území obce, kde v minulosti stálo rekreační středisko a tábor pro děti. Ubytování je možné v pevném objektu nebo ve vlastních stanech, pro které jsou vyhrazeny zatravněné prostory. Kapacita ubytování v budově je 40 lůžek s vlastním sociálním zařízením přímo na pokojích - 9 pokojů 4-lůžkových, 1 apartmán 5-lůžkový, kapacita pro stanování činí 20 stanů. Kemp pro karavany je také umístěn na rovinatém pozemku. Zde se lze také ubytovat v budově nebo ve vlastním karavanu, pro který je vymezen ohraničený prostor. Pro každý karavan je k dispozici označený stojan, který umožňuje přístup k elektrickému proudu a tekoucí vodě, maximální počet karavanů je 20. Budova disponuje kapacitou o počtu 38 lůžek - 2 pokoje 3-lůžkové, 8 pokojů 4-lůžkových a společným sociálním zařízením pro ubytované v pevném. Obě budovy kempu disponují recepcí, kde je ubytovaným umožněn přístup k internetu, kuchyní, hromadným sociálním zařízením pro obyvatele stanů či karavanů přístupné z vnější strany budovy a společenskou místností.

Možnosti stravování

Tři možnosti stravování:A. vlastní – v obou kempech jsou přístupné vybavené kuchyňky, kde je možnost přípravy jednoduchých jídel,B. v rekreačním středisku – přibližně 4min chůze lze zajistit stravování v rekreačním středisku, ceny pro návštěvníky kempu: a. snídaně 45,- Kč b. polopenze 120,- Kč c. plná penze 200,- Kč,C. v motorestu – ve vzdálenosti 200m od obou kempů se nachází motorest, kde je možnost stravování, ceny jsou dle aktuálního jídelního lístku, provozní doba 8:00 – 22:00hod.

Popis okolí

Kemp pro karavany a kemp pro stanování se nachází v obce Starém Hrozenkově, která leží na pomezí České a Slovenské republiky stranou velkých průmyslových center. Rozprostírá se v údolí obklopeném krajinou Bílých Karpat - chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace. Kempování má v této vesnici dlouholetou tradici, která však byla na dobu - přibližně na 15 let přerušena. Vedení obce na ni navázalo v roce 2007, kdy byl po rekonstrukci ubytovacích objektů a jejich okolí oficiálně zahájen provoz dvou kempů - pro karavany a pro stanování . Oba kempy jsou situovány na konci obce Starý Hrozenkov směrem ke státní hranici se Slovenskou republikou a jsou od sebe vzdáleny cca 500 m. Obě místa jsou snadno dosažitelná po místních komunikacích a v blízkosti se nachází zastávka autobusů.V areálu kempu pro karavany se nachází veřejné koupaliště s třemi bazény – brouzdaliště, vyhřívaný bazén hloubka 120cm a plavecký bazén hloubka 150cm. Součástí je i beachvolejbalové hřiště. Atmosféru koupaliště dotváří stánek s občerstvením, kde pro vás připraví řadu dobrot. Vstup do areálu koupaliště je pro návštěvníky kempu možný s 50 % slevou. V těsné blízkosti tohoto areálu je i fotbalové hřiště.Nedaleko obou objektů se nachází rybníky, kde lze po zakoupení rybářského lístku vyzkoušet své umění a trpělivost v lovu podvodních živočichů.

Tipy na výlet po okolí

Za pěkného počasí...Poloha kempu předurčuje k turistickým aktivitám – jak pěším, tak cyklistickým. Okolí obce Starý Hrozenkov je protkáno řadou naučných stezek, k nejznámějším patří NS Okolo Hrozenka, NS Moravské Kopanice nebo NS Lopeník.Pro pěší turisty mohou být dalšími vhodnými cíly dobytí rozhledny Lopeník, vrcholu Chabová, zříceniny hradu Súča či výstup na Sokolí kameň. Mnozí nepohrdnou také návštěvou lomů - Starohrozenkovského nebo Rasová.Pro bikery lze také vybrat řadu zajímavých tras s více či méně ostrými kopci následovanými poutavými sjezdy lesními cestičkami. Odměnou za tvrdou dřinu jsou cyklistovi impozantní výhledy, které mu jako na dlani nabídnou Bílé Karpaty. Jedním z tipů "kam na kolo" může být zdolání nejvyššího vrcholu Bílých Karpat – Velké Javořiny nebo Tour de Slovakia po zříceninách hradů Beckov či Tematín.Příznivci lázeňských oplatků a minerálních pramenů se nemusí obávat, že by o tyto pochutiny byli ochuzeni – kemp se totiž nachází v pomyslném trojúhelníku lázeňských veteránů Luhačovice – Piešťany – Trenčianské Teplice. Ale že by nejlepší pramenité vody tryskaly přece jen někde jinde? Zkuste Chocholanskou nebo Záhorovickou kyselku...Nemusí pršet, stačí, když kape...?I za nepřízně počasí se návštěvníci kempu nemusí bát nudy nic V nejbližším okolí můžete relaxovat ve wellness centru Hotelu Kopanice ceny jsou více než příznivé, popřípadě využít víceúčelovou sportovní halu a nechat v sobě probudit hráčského ducha při bowlingu, tenisu a dalších indoorových aktivitách. Hrad Trenčín, aquacentrum Delfín Uherský Brod, zrekonstruovaný zámek Bojkovice, Muzeum zvěroklestiče, památník nebo muzeum nejznámějšího rodáka J. A. Komenského, řada sakrálních staveb...to je jen malý výčet, co tato oblast nabízí k nahlédnutí.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Gastro Brod Festival 2024 - Uherský…

20.04.2024 - 20.04.2024
Uherský Brod

Gastro Brod Festival se koná již tradičně předposlední dubnovou sobotu od 10 do 19 hodin. Připravte se na den plný…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete