Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lázeňský dům Jan RIP­PER - Jeseník

Jeseník

Lázeňský léčebný dům Jan RIP­PER je nově zrekonstruo­vaná budova (1996), která stojí v klidném pro­středí centra lázeň­ského areá­lu. Budova nabízí ubytování na celkem 87 lůžkách, z čehož je 15 pokojů jednolůžkových, 29 dvou­lůžkových pokojů a 7 apart­má. Pokoje jsou vybaveny kou­pelnou a WC, TV-SAT, telefonem a mini­barem. Většina pokojů je s balkonem a nabízí jedinečný výhled na celé horské pan…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
12/299, Jeseník
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Jeseník

Fotogalerie k článku

Lázeňský léčebný dům Jan RIP­PER je nově zrekonstruo­vaná budova (1996), která stojí v klidném pro­středí centra lázeň­ského areá­lu. Budova nabízí ubytování na celkem 87 lůžkách, z čehož je 15 pokojů jednolůžkových, 29 dvou­lůžkových pokojů a 7 apart­má. Pokoje jsou vybaveny kou­pelnou a WC, TV-SAT, telefonem a mini­barem. Většina pokojů je s balkonem a nabízí jedinečný výhled na celé horské panoráma Hrubého Jeseníku. Vstup do objektu je bezba­riérový a z uvedeného počtu pokojů jsou dva pokoje uprave­ny pro handicapované hosty.

Možnosti stravování

K dispozici jídel­na s 50 místy u stolů, možnost snídaně, polopenze a plné penze.

Popis okolí

Priessnitzovy léčebné lázně leží na svazích Studničního vrchu, asi 2 km od města Jeseníku, v nadmořské výšce 620 m. Lázně mají mimořádně příznivé klimatické podmínky a umožňují léčit hosty v kterémkoli ročním období. Zdejší mikroklima je velmi vhodné pro léčení horních a dolních cest dýchacích, potíží krevního oběhu, nervové soustavy a vegetativního nervstva. Zajímavou náplň mají i krátkodobé ozdravné pobyty, které mají za cíl zvýšit tělesnou a duševní kondici.

Tipy na výlet po okolí

Vodní elektrárna Dlouhé Stráně, jeskyně Na Pomezí největší jeskynní systém v ČR, jeskyně Špičák, Solná jeskyně Solvita v areálu Priessnitzových lázní, krásné vyhlídky a rozhledny Petrovy kameny, Čertovy kameny, Praděd, rozhledna Zlatý Chlum. Nýznerovské vodopády, Mechové jezírko, naučné stezky, skanzen těžby zlata a hornictví Zlaté Hory.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete