Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lovecká chata Dymník - Rumburk

Rumburk

Lovecká chata Dymník se nachází v těsné blízkosti Rumburka pod vrcholem Dymníku 516m. Byla v roce 1895 upravena z bývalého selského stavení a posloužila mnoha generacím turistů jako místo odpočinku na jejich vycházkách. Nejvyššího rozkvětu dosáhla v posledních letech před druhou světovou válkou. Rekonstrukce budovy a dostavba celého areálu spolu s výbornou kuchyní vrátila Dymníku jeho tradiční ob…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Výletní/775, Rumburk
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Rumburk

Fotogalerie k článku

Lovecká chata Dymník se nachází v těsné blízkosti Rumburka pod vrcholem Dymníku 516m. Byla v roce 1895 upravena z bývalého selského stavení a posloužila mnoha generacím turistů jako místo odpočinku na jejich vycházkách. Nejvyššího rozkvětu dosáhla v posledních letech před druhou světovou válkou. Rekonstrukce budovy a dostavba celého areálu spolu s výbornou kuchyní vrátila Dymníku jeho tradiční oblíbenost. Nabízíme ubytování ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. Každý pokoj má vlastní WC a koupelnu, barevný televizor. Večerní posezení je možné ve společné barové místnosti. V ceně ubytování je snídaně.

Možnosti stravování

Stravování je možné v restauraci přímo v objektu zde se podávají i snídaně, s kapacitou 70 míst v restauraci + 10 míst v salonku. Provoz je celoroční, otevřeno máme denně. Nabízíme tradiční českou i minutkovou kuchyni včetně jídel ze zvěřiny. Naše specialita: pečené vepřové koleno s houskovým knedlíkem, zelím a točeným plzeňským pivem.

Popis okolí

V těsné blízkosti se nachází rozhledna Dymník, kamenná hvězda "Strom života" a nově otevřený lanový park, který je určen dětem i dospělým. Pro nejmenší horolezce je připraven zcela zdarma dětský lanový park.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Den v růžovém Děčín 2024 - Děčín

15.06.2024 - 15.06.2024
Děčín

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice.

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete