Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mlýn Brejlov - Týnec nad Sázavou

Týnec nad Sázavou

Mlýn Brejlov stojí v půvabné krajině na břehu řeky Sázavy, 30 km od Prahy. Je tím pravým místem pro odpočinek, relaxaci, svatby, oslavy i sportovní vyžití. Rodinný hotel je z jedné strany omýván nádhernou řekou Sázavou a z druhé strany je obklopen velkou zahradou, v které je umístěno sedm chatiček. Součástí areálu je také parkoviště, volejbalové a nohejbalové hřiště, velké ohniště, místnost na ko…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Břežany/29, Týnec nad Sázavou
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Benešov
Obec
Týnec nad Sázavou

Fotogalerie k článku

Mlýn Brejlov stojí v půvabné krajině na břehu řeky Sázavy, 30 km od Prahy. Je tím pravým místem pro odpočinek, relaxaci, svatby, oslavy i sportovní vyžití. Rodinný hotel je z jedné strany omýván nádhernou řekou Sázavou a z druhé strany je obklopen velkou zahradou, v které je umístěno sedm chatiček. Součástí areálu je také parkoviště, volejbalové a nohejbalové hřiště, velké ohniště, místnost na kola a molo k pohodlnému přistávání loděk. Hotel nabízí ubytování v 18 pokojích s vlastním sociálním zařízením. K dispozici je celkem 55 lůžek.Od dubna je každoročně otevřena výletní restaurace a zahrádka na břehu Sázavy s domácími specialitami, masem a rybami na grilu, čerstvými zeleninovými saláty, deserty vlastní výroby a zmrzlinovými poháry. Mlýn Brejlov nabízí nejen možnost ubytování, ale také prostory pro školení, organizaci a pohoštění během svateb a firemních rautů. Letní oslavy s grilováním a tancem, romantické večeře pro dva na břehu řeky Sázavy, to vše si můžete u nás dopřát.

Možnosti stravování

Snídaně se podávají švédským stolem, pečeme vlastní bagetky, ořechový chléb, jablkové štrůdly a bábovky. Dále je výběr šunek, sýrů, domácí džemy, pomazánky, saláty z čerstvého ovoce. Při krásném počasí se snídaně podávají na venkovní zahrádce na břehu řeky Sázavy.

Popis okolí

Díky řece Sázavě jsou v okolí Brejlova vytvořeny výborné podmínky pro vyznavače vodní turistiky. Okolo prochází známá cyklotrasa Greenways Praha - Vídeň a také Posázavská cyklotrasa, která nabízí po celé své délce množství historických památek, romantických zákoutí a přírodních krás. Svým nenáročným profilem může být ideální pro celou rodinu. Rádi poradíme nejlepší cyklostezky. V nejbližším okolí jsou skvělé podmínky pro rybolov, jak na řece Sázavě, tak na soukromých chovných rybnících, kde pro Vás rádi zařídíme povolenky. Během krásných procházek a pěších tůr po okolí se můžete věnovat také houbaření.

Tipy na výlet po okolí

V blízkosti Mlýnu Brejlov kdysi stával Týnecký hrad, který patří k nejstarším českým stavebním památkám pevnostního charakteru. Dnes na jeho místě stojí zachovalá románská rotunda s gotickou hranolovou věží a na základech přemyslovského paláce novobarokní budova, která byla obnovena a dnes slouží jako městské muzeum. Další zajímavou památkou v okolí je zřícenina hradu Zbořený Kostelec z počátku 14. století. Hrad dnes slouží především jako krásná vyhlídka do kraje na řeku Sázavu a okolí. Nedaleko, 5 km směrem na Čerčany v Poříčí nad Sázavou můžou návštěvníci vidět dva románské kostely, v Benešově u Prahy se nachází Šimonova výstavní síň, expozice muzea, krytý bazén a zimní stadion. Nedaleko hotelu cca 8 km stojí překrásný zámek Konopiště, dále je možné navštívit zámek Jemniště, vzdálený cca 15 km. O něco dále se nachází také zajímavé historické památky a to Hrad Český Šternberk, Zámek ve Vlašimi a Štola sv. Josefa. Pro milovníky turistiky a vodních sportů je možné využít možnosti Slapské přehrady nebo aquapark v Měříně. I milovníci jízdy na koních si přijdou na své, z hotelu je možné si zajet na nedalekou farmu Farma Favory v Benicích nebo na farmu Farma Heroutice. Milovníky rybaření určitě zaujme možnost rybařit na řece Sázavě nebo využít pro sportovní rybaření Panský a Mlýnský rybník. A konečně i milovníci výšek budou spokojeni, letiště Benešov pořádá také vyhlídkové lety nad touto překrásnou krajinou.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Slavnosti piva v Pivovaru Ferdinand…

07.09.2024 - 07.09.2024
Pivovar Ferdinand

Na sobotu 7. září si benešovský pivovar nachystal 33. ročník pivovarských slavností. Kde jinde, než v pivovaru můžete…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete