Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Na chalupě u lesa - Týn nad Vltavou

Týn nad Vltavou

Zveme Vás do naší chalupy ležící uprostřed krásné přírody přímo u lesa a potůčku mezi městy Týn nad Vltavou a Bechyně v samém srdci jižních Čech. Pokud máte v plánu poznat krásy našeho kraje a hledáte základnu pro výlety, a nebo toužíte po místu pro klidnou dovolenou s dětmi, jste u nás vítáni.Chalupa je typickým staročeským stavením skládající se z jedné obytné budovy, která je po celkové rekons…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Koloměřice, Týn nad Vltavou
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
České Budějovice
Obec
Týn nad Vltavou

Fotogalerie k článku

Zveme Vás do naší chalupy ležící uprostřed krásné přírody přímo u lesa a potůčku mezi městy Týn nad Vltavou a Bechyně v samém srdci jižních Čech. Pokud máte v plánu poznat krásy našeho kraje a hledáte základnu pro výlety, a nebo toužíte po místu pro klidnou dovolenou s dětmi, jste u nás vítáni.Chalupa je typickým staročeským stavením skládající se z jedné obytné budovy, která je po celkové rekonstrukci, a dvou hospodářských stavení.K dispozici Vám budou dva dvoulůžkové a jeden trojlůžkový pokoj. Jeden z pokojů je propojen z kuchyní, která na první pohled zaujme krásnými kachlovými kamny, a v níž také naleznete vše potřebné k přípravě chutného jídla. Například elektrický sporák, lednici, mikrovlnnou troubu či varnou konvici.I druhý pokoj se může pochlubit kachlovými kamny, vhodnými pro lenošení po vydatném obědě, jako i pro přitopení při náhlé změně počasí.Pokud to nemyslíte s útěkem do přírody až tak úplně vážně nebo si jen nechcete nechat ujít Vaši oblíbenou sportovní událost, je tu pro Vás k dispozici satelitní televize s českými i zahraničními kanály a rádio. Samozřejmostí je moderní koupelna se sprchovým koutem a samostatné WC.Pobyt na chalupě dělá neopakovatelným i možnost venkovního posezení na našem dvoře, kde je připravena zahradní sedací souprava a zajímavý gril na dřevo. Dvůr můžeté také využívat pro parkování Vašeho dopravního prostředku. I Vašeho psího mazlíčka nemusíte opouštět a přidělávat tím starosti sousedům. Bude u nás vítán, stejně jako Vy.Celkem se u nás pohodlně ubytuje až 7 osob. Pro větší výpravy máme připravenou i jednu přistýlku.

Možnosti stravování

K přípravě jídla je Vám k dispozici plně vybavená kuchyně.

Popis okolí

Chalupa je zasazena do malebné přírody na okraji lesa asi jeden kilometr od obce Koloměřice u Týna nad Vltavou.

Tipy na výlet po okolí

V Týně nad Vltavou se nachází Přírodní divadlo s otáčivým hledištěm, které je v provozu po celou letní sezónu. K dispozici též sportovní hala s nepřetržitým provozem squash, stolní tenis a kino. Pravidelné výlety parníkem z Týna na Orlík.Albrechtice nad Vltavou - památný hřbitov s malovanými freskamiJihočeské muzeum historických vozidel a staré zemědělské techniky v Pořežanech Bechyně - goticko-renesanční zámek proslavený Petrem Vokem, Bechyňská duha - vysoký železobetonový most přes hluboké údolí Lužnice. Na skále nad řekou Lužnicí, Bechyňský klášter. Poslední řetězový most v Evropě -řetězový most ve Stádlci. Hluboká nad Vltavou 15 km - známá především svým krásným, v noci osvíceným zámkem ve stylu novogotiky. V těsném sousedství zámku je umístěna Alšova jihočeská galerie. 2 km od Hluboké lovecký zámeček Ohrada nejstarší lovecké muzeum na světě, v jeho sousedství zoologická zahrada. Městské koupaliště s bazény, tobogánem, skluzavkami Helfenburk - zřícenina hradu Helfenburk 7 km od městečka Bavorov. České Budějovice 30 km - leží na soutoku řek Vltavy a Malše - Jihočeské muzeum, jihočeské motocyklové muzeum. Strážní domek koněspřežní železnice. Holašovice - perla jihočeského baroka, historická rezervace lidové architektury, vesnice byla zahrnuta do seznamu Světového dědictví UNESCO v r. 1998. Třeboň - měšťanské domy s renesančními a barokními štíty, lázně Aurora. Sezimovo Ústí - gotická zřícenina Kozí Hrádek - místo, kde kázal mistr Jan Hus. Vila prezidenta Edvarda Beneše Tábor - město ležící na řece Lužnici, husitské muzeum na Žižkově náměstí. Chýnovské jeskyně. Orlík nad Vltavou - zámek na vysokém skalnatém ostrohu nad řekou Vltavou, Orlická přehrada. Písek - nejstarší kamenný most v Čechách, Písecké hory. Jindřichův Hradec - velký komplex budov hradu a zámku je po Pražském hradu a zámku v Českém Krumlově třetím nejrozsáhlejším památkovým objektem v ČR., muzeum s archeologickými nálezy, ukázky řemeslné výroby. Jindřichohradecká úzkokolejka - Pravidelné parní a motorové vlaky jezdí z Obrataně do Nové Bystřice.Podzemí ve Slavonicích: spleť tajemných podzemních chodeb. Červená Lhota - zámek stojí v malebném prostředí na skále uprostřed rybníka. Dačice: zámek, městské muzeum a galerie. Český Krumlov: hrad a zámek - národní kulturní památka. Dívčí Kámen - zřícenina gotického hradu.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Budějovicích | listopa…

03.11.2024 - 03.11.2024
Senovážné nám. 2, 370…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt České Budějovice 2024

16.11.2024 - 16.11.2024
Clarion Congress Hotel…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete