Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pension Barunka - Jeseník

Jeseník

Pension Barunka se nachází v České republice na severní Moravě v lázeňském městě Jeseníku, takřka na hranicích s Polskou republikou. Najdete ho v samotném středu města Jeseníku zhruba 200 m od centra a radnice. Zrekonstruovaný pension je jeden z nejstarších domů v Jeseníku. Ten kdo nemá rád velké množství lidí v hotelových objektech, zvolí formu ubytování v pensionu v soukromí. O pension se stara…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
nám.Svobody 831/21, Jeseník
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Jeseník

Fotogalerie k článku

Pension Barunka se nachází v České republice na severní Moravě v lázeňském městě Jeseníku, takřka na hranicích s Polskou republikou. Najdete ho v samotném středu města Jeseníku zhruba 200 m od centra a radnice. Zrekonstruovaný pension je jeden z nejstarších domů v Jeseníku. Ten kdo nemá rád velké množství lidí v hotelových objektech, zvolí formu ubytování v pensionu v soukromí. O pension se starají rodinní příslušníci, kteří mají praxi v oboru bezmála 50 let, proto dobře ví co hostům nabídnout, jak zpříjemnit pobyt aby se hosté cítili jako doma a rádi se vraceli do našeho pensionu.

Možnosti stravování

Pension Barunka poskytuje stravování ve formě bohaté snídaně. V blízkosti pensionu je řada výtečných restaurací s pestrou nabídkou jídel.

Popis okolí

Jeseníky jsou dosud nedotčenou horskou krajinou, protkanou turistickými stezkami vedoucími překrásnou přírodou. Toto prostředí je krásné v každém ročním období. Tyto hory nabízejí možnost zimních sportů od prosince do dubna. Jeseník-Grafenberk je především lázeňské město s vybudovaným komplexem budov lázní, kde se dá realizovat lázeňská léčba individuální dle požadavku zájemce. Samotná jesenická oblast je příhodná pro pěší turistiku tak cykloturistiku. Sněhové zpravodajství a další informace najdete na internetové adrese Městského informačního centra Jeseník www.jesenicko.eu

Tipy na výlet po okolí

Letní sezóna: Oblast je ideální k provozování pěší a cykloturistiky. Sportovnější jedinci mohou podnikat túry do vrcholových partií jako jsou Praděd, Šerák, Keprník a Zlatý Chlum.Horská kola: V okolí je mnoho zajímavých terénů od těch pohodových, až po ty nejnáročnějí trasy. Možnost zapůjčení horských kol přímo v pensionu. Rozhledna Zlatý Chlum, Biskupská Kupa, Čertová kazatelna a Čertovy kameny skýtají nádherný pohled na panorama jesenických hor a nížin. Jízda na koních v jezdeckém centru v Bukovicích a Westernovém městečku v České Vsi. Tenis ve středu města /Smetanové sady - antuka/ cca 300 m od pensionu a tenisové kurty v areálu Fenixu vzdálené 1 km povrch antuka. Rybaření na pstruhových vodách v místních říčkách a rybnících v okolí Jeseníku. Surfing na jezeře Nysa v Polsku vzdálenost cca 30 km a vodní nádrži ve Zlatých Horách. Krápnikové jeskyně na Pomezí a Špičáku. Mnoho přírodních jezírek pro koupání a letní osvěžení Squash a Bowling centrum 100 m od pensionu, posilovny, sauny, minigolf, bazény, restaurace, diskotéky a další služby.Zimní sezóna: V zimních měsících vám horská oblast nabízí široké možnosti využití v těchto sportech. Velké množství lyžařských vleků a běžeckých tratí uspokojí i ty nejnáročnější lyžaře. Zimní střediska na Pradědu, Červenohorském sedle, Ramzové, Ostružné, Petříkově a Lipové Lázní - Miroslav jsou v dosahu autem tak autobusovou dopravou. školní lyžařské vleky s večerním lyžováním v lázních Grafenberg a vlek pod Křížovým vrchem vzdálený 200 m od pensionu.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete