Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pension Čedos - Hřensko

Hřensko

Pension Čedos se nachází v malebné vesničce Mezná v srdci Českého Švýcarska na Děčínsku, která je turistickou křižovatkou mezi Soutěskami, Jetřichovickými stěnami, Hřenskem a Pravčickou bránou. Odtud lze podnikat poznávací výlety po mnoha přírodních zajímavostech v blízkém okolí. Pension má kapacitu 26 lůžek na pokojích, které jsou vybaveny teplou a studenou vodou. Na poschodích jsou pánské i dám…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Mezná 61, Hřensko
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Hřensko

Fotogalerie k článku

Pension Čedos se nachází v malebné vesničce Mezná v srdci Českého Švýcarska na Děčínsku, která je turistickou křižovatkou mezi Soutěskami, Jetřichovickými stěnami, Hřenskem a Pravčickou bránou. Odtud lze podnikat poznávací výlety po mnoha přírodních zajímavostech v blízkém okolí. Pension má kapacitu 26 lůžek na pokojích, které jsou vybaveny teplou a studenou vodou. Na poschodích jsou pánské i dámské toalety a sprchy. K dispozici je též pokoj se sprchovým koutem. Před pensionem Čedos je uzavřené parkoviště. Odpočívat lze na terase s panoramatickou vyhlídkou do krajiny a do údolí říčky Kamenice. Tato říčka je pěší chůzí vzdálená jen 10 mninut od pensionu a je splavná po lodičkách atraktivními Soutěskami.

Možnosti stravování

Restaurace je rozdělená na dvě části, z níž jedna je umístěná ve staré části pensionu nosící označení státem chráněná památka. V restauraci najdeme mimo jiné bar i krbová kamna. Mimo zimu je otevřena prostorná terasa umístěná v krásné přírodě údolí Soutěsek a výhledem na skály a Růžovský vrch.

Popis okolí

Pension Čedos nabízí ubytování a pohostinské služby v nádherné krajině Českého Švýcarska v obci Mezná nedaleko Hřenska. Rádi Vás uvítáme při příležitostech dovolené, výletů, svateb, oslav, školení, školních akcí, silvestra, přátelských posezení a podobně.

Tipy na výlet po okolí

V létě je cílem mnoha turistů stejně jako chráněná krajinná oblast Labské pískovce. Najdeme zde skalní města s hlubokými soutěskami a roklemi. Celé Česko-Saské Švýcarsko patří k tradičním a nejznámějším oblastem turistiky ve Střední Evropě. K velmi navštěvovaným místům patří oblast Jetřichovických skal, kde je i známý Dolský mlýn. K výletům v okolí doporučujeme jízdu parníkem labským kaňonem do Děčína, kde se dá navštívit např. místní ZOO nebo koupaliště a plavecký areál s termální vodou.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete