Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pension Hůrka - Jistebnice

Jistebnice

Pension má 6 dvoulůžkových pokojů, z nichž č. 1 a č. 6 mohou být doplněny přistýlkou, nebo dětskou postýlkou; dvojice pokojů č. 2 - 3, a č. 4 - 5 jsou propojeny uzamykacími dveřmi (vhodné pro rodiny s dětmi).Na každém z šesti pokojů je koupelna se sprchou a WC.Z pokojů č.2, č.3, a č. 4 je přístup na vyhlídkovou terasu s posezením. Celý pension je bezbarierový. Ubytování domácích zvířat je možné, …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hůrka 34, Jistebnice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Jistebnice

Fotogalerie k článku

Pension má 6 dvoulůžkových pokojů, z nichž č. 1 a č. 6 mohou být doplněny přistýlkou, nebo dětskou postýlkou; dvojice pokojů č. 2 - 3, a č. 4 - 5 jsou propojeny uzamykacími dveřmi (vhodné pro rodiny s dětmi).Na každém z šesti pokojů je koupelna se sprchou a WC.Z pokojů č.2, č.3, a č. 4 je přístup na vyhlídkovou terasu s posezením. Celý pension je bezbarierový. Ubytování domácích zvířat je možné, ale je nutné je dohodnout předem, vzhledem k toleranci ostatních hostů a zamezení možných kolizí mezi zvířaty.

Možnosti stravování

Pension neposkytuje stravování. K dispozici pro všechny hosty je jedna vybavená kuchyňka s keramickou deskou na vaření, varnou konvicí, mikrovlnou troubou a lednicí, včetně ostatního potřebného zařízení k jednoduchému vaření a ohřívání vlastních jídel. Možnosti restauračního stravování jsou v okolí např. v Jistebnici, Všechově, a zejména v Táboře (12 km).

Popis okolí

Pension je nově postaven v blízkosti chráněného přírodního parku "Jistebnická vrchovina" na okraji osady Hůrka (590 m.n.m.) s 34 čísly popisnými, vzdálené asi 2 km od střediskové obce Jistebnice.) Stavba pensionu je umístěna na jižním svahu vrchu Smrčí (645 m.n.m.) s krásnými výhledy na Jihočeskou kotlinu, Tábor, Choustník, Novohradské hory, Blanskému lesu dominující Kleť a Šumavské vrchy, lemující obzor. Asfaltová vozovka k pensionu je značena upoutávacími tabulemi. U pensionu je parkoviště pro 6 automobilů.

Tipy na výlet po okolí

V blízkosti pensionu na vrchu Smrčí je sjezdovka s umělým osvětlením a s Pomou dlouhou 250 m, (převýšení 40 m), provozovaná obvykle ve všední dny od 17:00 do 21:00 hod, o víkendech a prázdninách celodenně, vhodná zejména pro lyžování s dětmi. Vrchem Smrčí probíhá i upravovaná a značená lyžařská běžecká trasa z oblasti Čertovo břemeno.V okolí Hůrky jsou značené cyklotrasy, přímo okolo pensionu vede cyklotrialová trať Jistebnického MTB marathonu. V okolí jsou možnosti zajímavých procházek, sběru hub a léčivých bylin.V Hůrce je chovatel koní, s nímž lze domluvit projížďky v sedle okolní krajinou.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete