Statistika našeho portálu

  • 103 288 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pension Věra - Malá Úpa

Malá Úpa

Luxusní rodinný penzion ve stylu Krkonošské roubenky se nachází v atraktivním horském a klidném prostředí MALÉ ÚPY v nadmořské výšce 1 050 metrů nad mořem s celkovou kapacitou 25 lůžek. Ideálním místem pro odpočinek, rodiny s dětmi, kurzy, semináře, lyžařské kurzy či školy a školky v přírodě. Ubytování : PENSION VĚRA - klidné a romantické místo pro rodinou i sportovní dovolenou. V přízemí objektu…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Malá Úpa 104, Malá Úpa
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Malá Úpa

Fotogalerie k článku

Luxusní rodinný penzion ve stylu Krkonošské roubenky se nachází v atraktivním horském a klidném prostředí MALÉ ÚPY v nadmořské výšce 1 050 metrů nad mořem s celkovou kapacitou 25 lůžek. Ideálním místem pro odpočinek, rodiny s dětmi, kurzy, semináře, lyžařské kurzy či školy a školky v přírodě. Ubytování : PENSION VĚRA - klidné a romantické místo pro rodinou i sportovní dovolenou. V přízemí objektu: předsíň, lyžárna, vstupní hala s WC, obývací mistnost se vstupem na terasu a kuchyňským koutem elektrický sporák, lednička, mikrovlnná trouba, toustovač, varná konvice, myčka na nádobí, jídlení kout, BVTV+SAT. Dalé apartmán s vlastním vstupem: 1/2 ložnice se sprchovým koutem, umyvadlem a WC. V patře: 2/3 ložnice a 2/2 ložnice s nočními stolky a vestavěnou skříní. Všechny pokje jsou vybaveny vlastní koupelnou se sprchovým koutem, umyvadlem a WC. U objektu: neoplocený zatravněný pozemek s možností parkování - v létě, v zimním období parkování 200 m od objektu na centrálním placeném parkovišti - odvoz zavazadel zajištěn, ohniště, zahradní posezení, možnost využití sauny ve vedlejším pensionu 200,-Kč/hodina.

Možnosti stravování

Jídelna se stylovým nábytkem a funkčními KACHLOVÝMI KAMNY a pěkným výhledem na SNEŽKU. Druhá jídelna v prosklené verandě slouží jako kavárna s překrásným pohledem na ČERNOU HORU. Našim hostům již od rána nabízíme bohatou českou snídani Oběd je možné si přikoupit. Od 16°° do 17°° hodin se podává několik druhů kávy s domácími koláčemi, které připravuje maminka majitele penzionu, po které je tento penzion pojmenován - VĚRA. Specialitou penzionu je PALAČINKA s ovocem a šlehačkou. Večeře se skládá z polévky, hlavního jídla typické české kuchyně a čerstvého salátového bifé. Jídla si připravuje a zhotovuje sám majitel penzionu. Po večeři Vám bude nabídnuta medicína ve formě BECHEROVKY. Pestrá je i nabídka českého piva jako např.Plzeň,Budvar či černého piva Lobkowice. Po příjemné romantické večerní procházce po Malé Úpě doporučujeme ochutnat velmi dobrá moravská vína či flaštičku BOHEMIA SEKTU, která se hodí k hraní různých společenských a karetních her v obou jídelnách. Jestliže klient v průběhu večera dostane na něco pikantního chuť tak je mu nabídnuta tlačenka s cibulí, párek s hořčicí, Krkonošský toast či studená salámová a sýrová mísa. K pivu můžeme nabídnout slané tyčinky, arašídy, pistácie či mandle.

Popis okolí

V zímním období 200 m od objektu zastávka skibusu s bezplatnou dopravou do lyžařského centra H.M.Úpa - lyžařský areál U Kostela 2 větší a jeden lehčí vlek, večerní lyžování, zasněžování, 400 m od objektu menší lyžařský vlek pro začátečníky 400 m dlouhý, 200 m půjčovna lyží, snowboardů a saní. V okolí dobré podmínky pro běžecké i sjezdové lyžování, houbaření, cykloturistiku, vycházky, přechod do PLR s možností návštěvy polských Krkonoš a blízkých jezer nebo tradičních polských trhů.

Tipy na výlet po okolí

Přímo pod penzionem začíná běžecká trať Haida a jen kousek odtud je cvičná louka s lyžařským vlekem Hýbnerka cena jedné jízdenky je 10,-Kč . Přímo u penzionu je malý kopeček pro děti na sáňkování či bobování. Po snídani je možné se odebrat s lyžemi na zastávku SKI BUSU, která je od penzionu vzdálena pouhých 100 m a jet ZDARMA do areálu U KOSTELA, kde jsou tři vleky dlouhé 1 000m, 800m , 400m a cena jízdného je 12,-Kč až 15,- Kč - s umělým zasněžováním a nočním lyžováním. Je také si možnost koupit permanentku na 1/2 dne, odpoledne, dva dny až celý týden. Tento MALOÚPSKÝ AREÁL je také ukazován na ČT2 v PANORAMĚ . Je zde také spousta běžeckých tratí jak pro náročné tak i méně náročné. Při pěkném počasí je možné si vyšlápnou na JELENKU a SNĚŽKU což je od penzionu 7,5 km a vidět nejvyšší horu ČR z druhé strany. Což má romantické kouzlo a ne jednoho návštěvníka tento pohled uchvátil. Ty nejmenší si mohou u objektu stavět sněhuláky a jezdit na lopatách a rodiče nemusí mít strach, že se dítkám něco stane, protože na ně uvidí ze zasklené verandy při popíjení odpolední kávy. Je také možno objednat si projížďku na saních zasněženou maloúpskou přírodou.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete