Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Černý sklep - Dobšice

Dobšice

Penzion ** Superior ve vinařské obci Dobšice u Znojma je umístěn ve starobylé sklepní uličce. Součástí objektu penzionu je i vinný sklep - ručně hloubená původní pískovcová chodba, kde jsou uložena vína, která jsou nabízena ve stylově vybavené vinárně penzionu - vína výlučně z produkce místních vinařství Hort, Lahofer aj..Součástí nabídky vinárny jsou i řízené degustace nebízených vín. Po dohodě …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Dyjská 85, Dobšice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Znojmo
Obec
Dobšice

Fotogalerie k článku

Penzion ** Superior ve vinařské obci Dobšice u Znojma je umístěn ve starobylé sklepní uličce. Součástí objektu penzionu je i vinný sklep - ručně hloubená původní pískovcová chodba, kde jsou uložena vína, která jsou nabízena ve stylově vybavené vinárně penzionu - vína výlučně z produkce místních vinařství Hort, Lahofer aj..

Součástí nabídky vinárny jsou i řízené degustace nebízených vín. Po dohodě lze navštívit sklepy místních drobných vinařů. Pokoje dvou, tří i vícelůžkové mají vždy samostatné sociální zázemí a jsou vybaveny BTV se sat. příjmem a minibarem.

Penzion je účastníkem projektu Cyklisté vítáni - je vybaven uzamykatelnými stáními pro kola, místem pro umývání kol či nářadím pro jejich opravy. V okolí jsou značené cyklostezky s vinařským zaměřením či cyklostezky do NP Podyjí/Thayatal.

Součástí penzionu je i zastřešená terasa s krbem a možností grilování a dětské hřiště s houpačkami v oplocené rozlehlé zahradě.

Možnosti stravování

snídaně - dle požadavku, ostatní - dle dohody

Popis okolí

Penzion se nachází v údolí řeky Dyje na okraji obce ve starobylé sklepní uličce mezi sklepy drobných vinařů i vinařství. Okolo vedou značené cyklostezky např. do Národního parku Podyjí/Thayatal nebo cyklostezka Vinař. Za řekou Dyjí je vybudován sportovní areál s antukovými tenisovými a volejbalovým kurtem a hracími plochami na kopanou travnaté/umělá tráva 3tí generace. Z oken penzionu se nabízí krásný pohled do údolí. Do středu Znojma je to 2,5 km, zastávka MHD - 150m.

Tipy na výlet po okolí

Turistický vyhlídkový kolový vláček - Znojmo Vinice Šobes - NP podyjí Staré vinice Havraníky - ochutnávkový stánek uprostřed vinic Vlkova věž – ve Znojmě je vysoká 32 metrů, vyhlídkový ochoz je ve výšce 22 metrů a vede na něj 123 schodů.

Vodní mlýn Slup - národní kulturní památka.

Znojemské podzemí - labyrint chodeb pod centrem Znojma budovaný ve čtyřech patrech pod sebou má cca 30 km chodeb.

Znojemský hrad - sídlo znojemských údělných přemyslovských knížat založené v 11. století. Zřicenina hradu Nový Hrádek na ostrohu nad nejlépe vyvinutým meandrem Dyje. Situován v Národním parku Podyjí.

Areál československého opevnění v Šatově s pěchotním srubem MJ-S3 Zahrada Dětský svět v Excalibur City - Hatě, hraniční přechod - horská dráha, ptačí houpačka, vodní ráj s pirátskými loděmi a další atrakce. Hrad Hardegg - středověký hradní areál s expozicí Maxmiliána Mexického v nejmenším městě Rakouska.

Jelení farma - Ječmeniště - 12 km od Dobšic - stádo jelena evropského v počtu 27 ks. Jevišovická přehrada - Jevišovická přehrada je nejstarší přehradní nádrž na Moravě 1894-97 Starý zámek Jevišovice - gotický hrad přestavěný na renesanční zámek s pozdějšími barokními úpravami.

KŘÍŽOVÝ SKLEP – Znojmo-Přímětice - druhý největší křížový sklep na světě postavený jezuity v letech 1740-56. Malovaný sklep v Šatově - vinný sklep vyzdobený plastickými malbami lidového umělce z let 1934-1968.

Minoritský klášter - Jihomoravské muzeum - Znojmo - v letech 1279-97 byl zde v kryptě pohřben Přemysl Otakar II. po bitvě na Moravském poli. Moravský sklípek - Šatov - ochutnávky vín, naučná vinice starých odrůd. Muzeum jízdních kol s Fahrradl im Schloss - Retz - vystaveno 90 historických kol.

Památník Prokopa Diviše – Znojmo-Přímětice - na památku vynálezce bleskosvodu Prokopa Diviše - u památníku umístěna replika bleeskosvodu.

PREHISTORIC PARK – Dinopark Chvalovice - expozice prehistorických zvířat cca 50 pohyblivých dinosaurů. Radniční věž - Znojmo - symbol města Znojma. Byla postavena v letech 1447 - 1448 Mikulášem ze Sedlešovic. Vysoká je asi 79,5 m a z ochozu lze vidět město, okolí.

Radniční věž v Retzu - Rathausturm Retzský zážitkový sklep - Erlebniskeller - největší vinný sklep Rakouska, délka 21 km, 60 m hloubka. Rotunda Svaté Kateřiny - Znojmo -románská rotunda byla postavena v roce 1037- její unikum spočívá v zobrazení světských scén nejspíše povolání Přemysla Oráče na trůn. Státní hrad Bítov - jeden z nejstarších hradů založený 1061-67, jako pevnost na ochranu jižní hranice přemyslovského státu.Početná sbírka zoopreparátů, z nichž nejvyhledávanější je kolekce padesáti vycpaných psů nejrůznějších plemen, největší toho druhu na světě.

Rozhledna Rumburak - Bítov - vysoká 30 m, za dobré viditelnosti je možné vidět rakouské Alpy. Součástí rozhledny je i restaurace. Státní zámek Uherčice - původně gotický hrad, přestavěný v 16. století a rozšířený v 17. století.

Státní zámek Vranov nad Dyjí - monumentální barokní architektura sálu předků rodu Althannů od J.B.Fischera z Erlachu. Zámek, který je situován v první zóně Národního parku Podyjí.

Termální lázně Laa an der Thaya •Venkovní termální bazén, ve kterém Vás okouzlí vířivky, vodopády se světelnými efekty •Venkovní solný bazen s příjemnou relaxační hudbou •Venkovní bazény pro plavání •90metrů dlouhý tobogán pro adrenalinové dobrodružství. •Teplota termální vody: 34°C – 36°C. Městská plovárna Znojmo-Louka Plovárna je tvořena systémem bazénů v provedení z nerezového plechu. V okolí bazénů se nachází plocha s vodními fontánami, obsahující 40 trysek.

PROHLÍDKY MUZEA A DALEŠICKÉHO PIVOVARU Pivovaru filmových POSTŘIŽIN: Prohlídka I. Muzeum rakousko-uherského pivovarnictví Parostrojní výroba piva.Starý pivovarský provoz, místo natáčení slavné"koupající scény"z filmu Postřižiny. Délka prohlídky cca 20-25 min., počet osob min.5 –max.20 Prohlídka II. Nový provoz Dnešní výroba piva, středověké ležácké sklepy. Délka prohlídky cca 25-30 min, počet osob min.5 – max.20 Prohlídka III. Nový provoz s ochutnávkou piva přímo ve sklepě Dnešní výroba piva, středověké ležácké sklepy, ochutnávka přímo z ležáckého tanku, upomínková sklenice v ceně prohlídky. Délka prohlídky cca 60 min, počet osob min.5 – max.20 - pouze po předchozí dohoděO Postřižinách a Dalešickém pivu Co se vaří v pivovaru: Dalešická 11° - světlá jak nefiltrovaná, tak filtrovaná Jazzový ležák Kouřící králík - polotmavá 12° nefiltrovaný Májový ležák - světlý speciál 13° nefiltrovaný Fledermaus - tmavý speciál 13° nefiltrovaný

Mapa

Zajímavé akce v okolí

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Královský košt Znojmo 2024

26.10.2024 - 26.10.2024
Klášter Louka - Znojmo

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete