Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Čížků u Třeboně - Domanín

Domanín

Penzion u Čížků se nachází v Domaníně u Třeboně. Ve vzdálenosti cca 4km od Třeboně. Penzion je situován v malebné krajině Třeboňska a je vhodný pro nejrůznější sporty. Penzion Čížků u Třeboně je vhodný polohou i poskytovanými služby pro ubytování v Třeboni a příjemnou relaxaci.Penzion Čížků disponuje těmito prostředky : dvoulůžkové pokoje /sprcha,WC,TV,MINIBAR/ digitání televizní vysílání možnost…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Domanín 29 u Třeboně, Domanín
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Jindřichův Hradec
Obec
Domanín

Fotogalerie k článku

Penzion u Čížků se nachází v Domaníně u Třeboně. Ve vzdálenosti cca 4km od Třeboně. Penzion je situován v malebné krajině Třeboňska a je vhodný pro nejrůznější sporty. Penzion Čížků u Třeboně je vhodný polohou i poskytovanými služby pro ubytování v Třeboni a příjemnou relaxaci.

Penzion Čížků disponuje těmito prostředky : dvoulůžkové pokoje /sprcha,WC,TV,MINIBAR/ digitání televizní vysílání možnost parkování v uzavřeném objektu na uvítanou welcome drinkkáva bazén k dispozici na místě /letní krytý vyhřívaný bazén s bezchlorovou úpravou vody ošetřený metodou iontů/ půjčování společenských her kulečník stolní tenis půjčovna kol jízda na koni v dosahu cca 5 km lázeňské procedury /slatinné koupele+masáže/ v nedaleké Třeboni vstup na letní taneční večery na Pergole /parket v přírodě/ Bazén 9,5x4,5. Průměrná teplota 30 stupňů.

Možnosti stravování

Snídaně formou Švédského Stolu. Restaurace 20 metrů.

Popis okolí

Rozhodujete se pro ubytování v Třeboni? Máme pro vás několik tipu, proč jste si ubytování lépe vybrat nemohli. Rovinatá pánev Třeboňska s mírným terénem probíhající o kolo hrází jihočeských rybníků, je pro letní výlety na kole ráj na zemi. Koruny letitých stromů vám v Třeboni poskytnou dostatek stínu před sluncem. V Třeboni je mnoho pískáren a vodních ploch k využití ke koupání. Ubytování v Třeboni je ideálním místem pro rodiny s dětmi a rekreační cyklisty, kterým se otevře malebný kraj Petra Voka, který se zasloužil o podobu dnešní Třeboně. Třeboň poskytuje v létě dostatek kulturního vyžití. Od června až do září se v Třeboni konají slavnosti města, pivovaru, různé festivaly, koncerty v zámecké zahradě a nespočet kulturních a sportovních akcí pro děti a dospělé. Pokud se rozhodnete, pro ubytování v Třeboni čekají na vás přírodní skvosty jako jsou : stoleté duby u hráze Rožumberk, pohádkové náměstí TGM v Třeboni. Samostatná kapitola je Třeboňský pivovar Regent, dříve zámecký. Na letní zahrádce místního pivovaru, které se nachází blízko centra Třeboně ochutnáte několik druhů piva, rozhodně odejdete s veselou náladou.

Tipy na výlet po okolí

Třeboň Třeboňský zámek byl budován současně s městem od 13 stol. V roce 1611 zde zemřel poslední Rožmberk Petr Vok. Schwarzenberská hrobka Dostane se k ní z města romantickou cestou po hrázi rybníka Světa. Cesta vede alejí mohutných dubů k rozhlehlému parku,kde se tato novogotická stavba nachází. Rybník Roženberk Hráz rybníka je nejen unikátním technickým dílem, ale i důležitou přírodovědeckou lokalitou. Jindřichův Hradec Hrad a zámek vznikl na začátku 13 stol. Největší rozmach nastal za panování Adama z Hradce v 16 stol. Inpozantní komplex budov, nově rekonstruovaný. Červená Lhota Půvabná stavba zámku stojí na malém ostrůvku uprostřed rybníka a je spojená s pevninou kamenných mostem. Česká Kanada krajina mezi Novou Bystřicí a Kunžakem. Úchvatná přírodní scenérie.Také se dá shlédnout romantickou jízdou z Jin.Hradce vlakem do N.Bystřice /tzv. úzkokolejkou/. Novohradsko Panenská příroda, město Nové Hrady,nově rekonstruované prostory hradu a přímo pod hradem začíná chráněný stočtyřiceti hektarový park Terčino údolí. Žumberk U Žáru směr N.Hrady. Opevněná ves. Trocnov Rodiště Jany Žižky, budova muzea a rozsáhlý areál přírodního parku. Dominantou je třináctimetrový pomník J.Ž. z Trocnova. Český Krumloov Druhý nejrozsáhlejší komplex hradu a zámku v českých zemích. Třikrát se zde Vltava obrací, aby obtekla centrum města na pravém a protáhla se pod hradem na levém břehu. Úchvatné panoráma města i hradu. Výšší Brod Vyšebrodský klášter byl založen v r. 1259 rodem Rožmberků Hrad Rožmberk Rožmberk nad Vltavou - kdysi slavné původní sílo Rožmberského rodu. České Budějovice Město ležící uprostřed rovinaté pánve na soutoku Malše s Vltavou Hluboká nad Vlt. Na skalnatém ostrovu byl již ve 13 stol. založen gotický hrad. Dnešní podobu dostala Hluboká při radikální přestavbě v 19 stol.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete