Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Coupé - Příbram

Příbram

Penzion Coupé je nově otevřený penzion, který se nachází v blízkosti centra města Příbrami bezprostředně u autobusového i vlakového nádraží. Najdete zde pět příjemných pokojů, z toho čtyři dvoulůžkové a jeden třílůžkový. Každý pokoj má vlastní předsíň, sociální zařízení (WC, sprchový kout) a TV. Pro naše hosty je k dispozici kuchyňka (lednice, rychlovarná konev, mikrovlnná trouba, čaj a káva) k p…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Čs.Armády 146, Příbram
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Příbram
Obec
Příbram

Fotogalerie k článku

Penzion Coupé je nově otevřený penzion, který se nachází v blízkosti centra města Příbrami bezprostředně u autobusového i vlakového nádraží. Najdete zde pět příjemných pokojů, z toho čtyři dvoulůžkové a jeden třílůžkový. Každý pokoj má vlastní předsíň, sociální zařízení (WC, sprchový kout) a TV. Pro naše hosty je k dispozici kuchyňka (lednice, rychlovarná konev, mikrovlnná trouba, čaj a káva) k přípravě malého občerstvení.

Možnosti stravování

Ubytovaným je k dispozici kuchyňský kout kompletně vybavený: mikrovlnka, rychlovarná konvice, nádobí atd. V penzionu je bar. V blízkosti penzionu je řada restaurací různého typu, kam si hosté mohou zajít na teplé jídlo.

Popis okolí

Příbram, její historie spadá až k začátkům 12. století, patří ke známým historickým královským městům. Od 14. století se vyvíjelo jako středisko s těžbou rud stříbra a barevných kovů. Architektonických památek se mnoho nedochovalo, za zmínku stojí zámek a gotický kostel sv. Jakuba s barokním interiérem a v areálu dolů je umístěno Hornické muzeum. Hlavní atrakcí města a jeho okolí se stala příbramská Svatá hora, která je nejvýznamnějším a nejstarším mariánským poutním místem v České republice Na Svaté hoře můžeme nalézt poutní chrám Panny Marie z 16.-17. století, který je považován za skvost českého raného baroka a dříve byl nejfrekventovanějším poutním místem v Čechách. Již od 17. století sem začala proudit procesí. V současnosti není již Příbram městem hornickým, ale stále zůstává městem, kde se každoročně scházejí poutníci nejen z Čech.

Tipy na výlet po okolí

Památník Antonína Dvořáka -Vysoká 2 km Rožmitál pod Třemšínem- Jan Jakub Ryba česká mše vánoční Příbram -největší hornické muzeum,Svatá Hora.Památník Vojna. Zámek Březnice, Hluboš, Karlštejn, Konopiště, Blatná, Hořovice Hrad Křivoklát, Točník, Žebrák, Koněpruské jeskyně

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Mistrovství ČR v králičím hopu 2024…

13.04.2024 - 13.04.2024
Sportovní hala Příbram

Všechny příznivce králíků a sportu zveme na 12. Mistrovství České republiky v králičím hopu. Již 13. dubna v Příbrami…

Beer&Grill Fest Příbram 2024

20.04.2024 - 20.04.2024
Divadlo A. Dvořáka…

Zveme vás na 1. ročník festivalu Beer&Grill Fest, kde budete moci ochutnat jedinečná piva od malých i větších pivovarů…

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete