Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Dlazk - Křemže

Křemže

Penzion Doležal se nachází přímo na náměstíčku, jehož dominantou je kostel.K apartmánům se vstupuje po točitých schodech (samozdvižná plošina pro tělesně postižené) do patra.Apartmány mají dvě místnosti se shodnou výbavou, ložnici a kuchyni (lednice, BTV, malá kuchyňská linka s nádobím, stůl, židle, noční stolky, lampičky) a vlastní sociální zařízení (WC v rámci koupelny - sprchový kout nebo vana…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Náměstí 12, Křemže
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Křemže
Telefon
E-mail
penzion.dolezal@seznam.cz

Fotogalerie k článku

Penzion Doležal se nachází přímo na náměstíčku, jehož dominantou je kostel.K apartmánům se vstupuje po točitých schodech (samozdvižná plošina pro tělesně postižené) do patra.Apartmány mají dvě místnosti se shodnou výbavou, ložnici a kuchyni (lednice, BTV, malá kuchyňská linka s nádobím, stůl, židle, noční stolky, lampičky) a vlastní sociální zařízení (WC v rámci koupelny - sprchový kout nebo vana, umyvadlo, zrcadlo) .Zařízení je velmi vhodné pro rodinnou rekreaci.Na zatravněném dvorku mohou hosté využít nadzemní zahradní bazén (kruh - 4,5m, 1,1m). Je zde také tradiční ohniště a možnost zapůjčení zahardního grilu.

Popis okolí

Náš rodinný penzion se nachází v městečku Křemže, které je turisticky nedoceněným malebným koutem pošumaví s atmosférou tvrdého podhorského života.V okolí se nachází celá řada zajímavých historických a kulturních památek. V letním období nabízí nepřeberné množství výletů v nedotčené šumavské přírodě. V zimních střediscích si přijdou na své příznivci zimních sportů všech druhů i kategorií.

Tipy na výlet po okolí

Kostel archanděla Michaela - původní nejstarší část: románská sakristie, kde původní klenba už byla nahrazena novou, přiléhá k ní gotický presbytář ze 14. století. Na místě zbouraného Častolárova kostela z roku 1557 postaven ve slohu pseudogotickém v roce. 1887 nový trojlodní kostel.Kaple sv. Voršily na hřbitově. Původní Častolárova z roku 1550 byla po zničení bleskem odstraněna a na jejím místě postavena nová v roce 1905.tvrz Chlumhrádek Křemžetvrz Chlumečekhrad Dívčí kámenrozhledna na Kleti (1083 m n. m.) z r. 1825Obec leží v Chráněné krajinné oblasti Blanský les s přírodními rezervacemi Dívčí Kámen, Holubovské hadce s florou a vegetací na hadcovém podkladu a rezervace Bořinka (naleziště minerálů).

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete