Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

penzion DO&NI - Libošovice

Libošovice

Náš nově vybudovaný rodinný penzion leží v srdci Českého Ráje nad Prokopským údolím a co by kamenem dohodil od hradu Kost. Tato poloha je ideální pro turistiku, cykloturistiku, houbaření i trávení klidné dovolené s dětmi. Z naší skladby pokojů si vybere opravdu každý. Nabízíme ubytování ve dvoj, tří, čtyř, šesti i osmi lůžkových pokojích většina s možností jedné nebo dvou přistýlek. Samozřejmostí…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Libošovice 120 120, Libošovice
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Jičín
Obec
Libošovice

Fotogalerie k článku

Náš nově vybudovaný rodinný penzion leží v srdci Českého Ráje nad Prokopským údolím a co by kamenem dohodil od hradu Kost. Tato poloha je ideální pro turistiku, cykloturistiku, houbaření i trávení klidné dovolené s dětmi. Z naší skladby pokojů si vybere opravdu každý. Nabízíme ubytování ve dvoj, tří, čtyř, šesti i osmi lůžkových pokojích většina s možností jedné nebo dvou přistýlek. Samozřejmostí je pro nás pronájem celého penzionu pro pořádání svateb, rodinných oslav, školení nebo škol v přírodě. V případě pronájmu celého penzionu se nebráníme možnosti pronájmu i kuchyně pro Váš vlastní kuchařský tým.

Možnosti stravování

Nabízíme snídaně v ceně pokoje, u apartmánů je snídaně možno dokoupit. Ostatní stravování je možné domluvit s pracvovníky penzionu.

Popis okolí

První zmínky o obci pocházejí z období 1352-1399. Obec se nachází v Chráněné krajinné oblasti Český ráj, je členem mikroregionu Český ráj a členem Sdružení měst a obcí Český ráj. V Libošovicích si můžete prohlédnout pozdně gotický kostel Sv. Prokopa, který byl obnoven v roce 1610 a v roce 1874 k němu byla přistavěna věž. Dále se zde nachází socha sv. Prokopa z 18.století a pomník Mistra Jana Husa z roku 1928. Libošovice se nacházejí v blízkosti tří pozoruhodných historických staveb : gotického hradu Kost, zříceniny hradu Trosky a loveckého zámečku Humprecht. Asi 4 km je vzdálena Sobotka s nádherným lesním koupalištěm a již zmíněným Humprechtem. V okolí obce je mnoho menších vesniček, které si do dnešních dní zachovaly roubené chaloupky. Obec se nachází asi 3 km od Semtinské lípy která je od roku 2000 pouze torzem. Pozoruhodné je i údolí Plakánek, které se táhne od hradu Kost. Jedná se dokonce o zařazení údolí do památek UNESCO. V obci se nachází hřiště na malou kopanou, tenisové kurty a hotel Český ráj, kde se pořádají zábavné večery. Do obce se lze dostat autem, vlakem nebo autobusem

Tipy na výlet po okolí

Prohlédnout si můžete: Sobotku, hrad Kost, Údolí Plakánek, Jičín. Další památky v okruhu cca 20 km: např. Hrubá skála, Valdštejn, Skalní město, Drábské světničky, Valečov, Trosky, Mnichovo Hradiště, rybníky Vidlák, Nebák, Čerťák, Jinonické rybníky a další.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete