Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Františkov - Kvilda

Kvilda

Penzion Františkov stojí na velmi klidném místě, kde se jakoby zastavil čas. Je umístěn stranou od nepříliš frekventované silnice spojující obce Kvilda a Borová Lada, nedaleko rozhraní šumavského lesa a horské louky. K dispozici je Vám 7 dvoulůžkových, 3 čtyřlůžkové a 2 pětilůžkové pokoje. Většina pokojů má společné příslušenství na chodbě, v několika pokojích je však již nově zrekonstruovaný spr…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Františkov 78, Kvilda
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Prachatice
Obec
Kvilda

Fotogalerie k článku

Penzion Františkov stojí na velmi klidném místě, kde se jakoby zastavil čas. Je umístěn stranou od nepříliš frekventované silnice spojující obce Kvilda a Borová Lada, nedaleko rozhraní šumavského lesa a horské louky. K dispozici je Vám 7 dvoulůžkových, 3 čtyřlůžkové a 2 pětilůžkové pokoje. Většina pokojů má společné příslušenství na chodbě, v několika pokojích je však již nově zrekonstruovaný sprchový kout. Ubytování v penzionu může najít až 36 hostů, i při plném obsazení tu vládne rodinná atmosféra. Penzion vyhledávají starší lidé, ale i rodiny s dětmi, je také vhodný pro firemní a skupinové akce, školy v přírodě a podobné pobyty.

Možnosti stravování

Součástí penzionu je klidná útulná restaurace s barem, která slouží především ubytovaným hostům. Odmítnutí se ale nemusí bát ani turisté, hladoví a žízniví z poznávání Šumavy. Restaurace má kapacitu až 40 osob. Příjemnou domácí atmosféru navozuje nejen krb a výhled do lesa, ale také obrazy a plastiky z galerie Šumava, které můžete obdivovat na zdech restaurace.

Popis okolí

Umístění penzionu zhruba uprostřed mezi obcemi Kvilda a Borová Lada Vám zaručuje téměř absolutní klid a soukromí. Horské louky kolem penzionu nabízí dostatek místa pro hry Vašich dětí a nedaleké šumavské lesy Vás určitě nezklamou, když na podzim vyrazíte na houby. Šumavské pláně, rozkládající se kolem penzionu Františkov, jsou ideální pro sportovní aktivity jako jsou cykloturistika či v zimě běh na lyžích.

Tipy na výlet po okolí

Nedaleká Kvilda i Borová Lada jsou křižovatkami upravovaných běžeckých stop, které vám umožní projet na běžkách téměř celou Šumavu. Nejbližší sjezdovky s vleky najdete na Kvildě - zhruba 3 km od penzionu. Asi 15 km od penzionu leží známý lyžařský areál Zadov, kde je řadu vleků se sjezdovkami různé obtížnosti.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete