Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Lípa - Hartmanice

Hartmanice

Penzion se nachází v klidném prostředí na okraji malé šumavské obce Dolejší Těšov. Oplocený areál penzionu nabízí na více jak 10.000 m2 širokou možnost využití volného času. Jeho poloha ve středu Národního parku poskytuje jak možnost mnoha výletů na celé území NP Šumava a Bavorského lesa, tak návštěvu pamětihodností v blízkém okolí. Nově zrekonstruovaný penzion s vlastním oploceným poz…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Dolejší Těšov 19, Hartmanice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Hartmanice

Fotogalerie k článku

Penzion se nachází v klidném prostředí na okraji malé šumavské obce Dolejší Těšov. Oplocený areál penzionu nabízí na více jak 10.000 m2 širokou možnost využití volného času. Jeho poloha ve středu Národního parku poskytuje jak možnost mnoha výletů na celé území NP Šumava a Bavorského lesa, tak návštěvu pamětihodností v blízkém okolí. Nově zrekonstruovaný penzion s vlastním oploceným pozemkem 10.500 m2, Nachází se v oblasti CHO Šumava u hranice národního parku. Návštěvníkům je k dispozici venkovní bazén, hřiště na malou kopanou, ohniště a gril. Dále je zde vnitřní taneční parket, místnost pro stolní tenis, na zahradě je možnost hraní petangue a kroketu. Vzdálenost lesa je 150 m od penzionu. Vybavení, kapacita a umístění umožňuje indovoduální rekreaci, hromadné zájezdy všech typů, pořádání společenských a firemních akcí i sportovních soustředění.

Možnosti stravování

Jídla a nápoje jsou podávány v restauraci penzionu, která má kapacitu 60 míst. V restauraci je bar s výčepem a taneční prostor. Restaurace není veřejná a je přístupná pouze hostům penzionu. Pro posezení je možné využít i předzahrádku, která je vybavena grilem. snídaně je podávána formou studeného büfe pobyt lze na přání rozšířit na polopenzi o večerní menu v ceně 90 Kč pro hromadné pobyty, pořádání sportovních soustředění, společenských a firemních akcí zajišťujeme kompletní servis pro školy v přírodě je plná penze doplněna o odpolední svačinu a pitný režim

Popis okolí

Penzion je umístěný v CHKO Šumava u hranice NP Šumava v nadmořské výšce 750 m, nabízí řadu možností turistických výletů na krásná místa Šumavy a Bavorského lesa v dosahu 30 km od Kvildy před Povydří, Tříjezerní slať, všechna horská jezera, Železnou Rudu, Bavorskou Rudu, Špičák až po Ostrý. V blízkém okolí je možné navštívit pamětihodnosti jako např. hrady Kašperk, Rabí, Velhartice, muzeum a kostel se skleněným oltářem na Dobré Vodě, muzea Šumava v Sušici, Kašperských Horách a Železné Rudě. V zimním období je možné využít lyžařské areály Železná Ruda - Špičák, Gross Arber, Hartmanice - Hamižná, Kašperské Hory a běžecké tratě v NP Šumava. Městečko Hartmanice ukrývá mnoho krásných památek a kulturních skvostů. Návštěvníci mohou navštívit např. Horskou synagogu, která je nejvýše položenou synagogou v Čechách. Náš penzion leží na hranici Národního parku a CHKO oblasti Šumava. V tomto kraji je hustá síť značených turistických stezek a cyklotras navazujících na stezky v národním parku. Proto se Hartmanicko řadí k vysoce atraktivní oblasti. Lze odtud podmikat výlety k šumavským ledovcovým jezerům, k šumavským slatím, řekám a vrcholům.

Tipy na výlet po okolí

horská synagoga Hartmanice, poutní místo Dobrá Voda, muzeum Dr. Šimona Adlera v Dobré Vodě, kostel sv. Vintíře v Dobré Vodě, Březník - Vintířova skála, kaplička sv. Vintíře, barokní zámky v osadách Kundratice, Dolejší Krušec, Chlum, Dolejší Těšov, Loučová a Palvínov, NP a CHKO Šumava, přírodní rezervace Hamižná ochranářský koutek s naučnou stezkou, barokní mlýn pod Mochovem, hora Křemelná, královský dvorec Busil a mnoho dalších.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete