Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Malba - rekreační a školicí středisko - Kokořín

Kokořín

Penzion Malba je rekreační a školící zařízení s celoročním provozem po celkové rekonstrukci. Celé zařízení je rozděleno do dvou budov, větší pokojové a menší stravovací a školící. Celková ubytovací kapacita penzionu je 28 lůžek v 10 pokojích. Každý pokoj má k dispozici vlastní koupelnu se sprchou a WC. Všechny pokoje jsou vybaveny nábytkem z masivního dřeva. Složení pokojů je následující: 3 pokoj…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kokořínský důl 38, Kokořín
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Mělník
Obec
Kokořín

Fotogalerie k článku

Penzion Malba je rekreační a školící zařízení s celoročním provozem po celkové rekonstrukci. Celé zařízení je rozděleno do dvou budov, větší pokojové a menší stravovací a školící. Celková ubytovací kapacita penzionu je 28 lůžek v 10 pokojích. Každý pokoj má k dispozici vlastní koupelnu se sprchou a WC. Všechny pokoje jsou vybaveny nábytkem z masivního dřeva. Složení pokojů je následující: 3 pokoje jsou čtyřlůžkové, 2 třílůžkové a 5 dvoulůžkových.Kapacita školicí místnosti je max. 30 osob a nachází se v patře nad sálem. Uspořádání místnosti je variabilní a standardně je připraveno do tvaru písmené U. Dle přání zákazníka lze místnost vybavit didaktickou technikou jako je dataprojektor, videoprojektor, diaprojektor, videorekordér, DVD přehrávač, ozvučovací technika či flipcharty. Součástí penzionu je také sál, ve kterém je možné pořádat různé společenské akce. Sál má kapacitu cca 60 míst a je v něm umístěn bar s přiléhajícím kuchyňským provozem, který je schopen na objednávku zajistit požadovaný rozsah stravování.Parkování je zajištěno na pozemku penzionu. V těsné blízkosti je rovněž umístěno venkovní posezení pro naše hosty s ohništěm a grilem. Pro ubytované cyklisty je zde možnost bezpečné úschovy jejich kol ve vestibulu penzionu nebo ve sklepě přístupném pouze s personálem. Okolí penzionu je z jedné strany ohraničeno pískovcovými skalami a z druhé strany se nám naskýtá nádherný výhled na údolí a rybník Kačírek.

Možnosti stravování

StravováníPenzion poskytuje jako základ stravování kontinentální snídaně, které jsou v ceně ubytování. Další stravování je možné si dohodnout s personálem penzionu. Po dohodě je možné zajistit skupinové celodenní stravování, připravit svatební hostiny nebo jiné hromadné akce kapacita 60 lidí.

Popis okolí

Jak již bylo uvedeno výše, penzion se nachází v centru obce Kokořínský Důl u rybníka Kačírek, i přesto je možno zde nalézt klid a soukromí. Údolí v těchto místech není tak hluboké a tak je možne se vyhřívat na sluníčku po celý den. Rozmanitost bezprostředního okolí penzionu také poskytuje dostatek stínu pro klidné čtení či studium. Pro vyznavače aktivního odpočinku se nabízí bezpočet možností pěších výletů po turisticky značených stezkách i po četných neznačených cestách do celé oblasti Kokořínska.

Tipy na výlet po okolí

Nejznámější a nejbližší jsou turisty i Karlem Hynkem Máchou obdivovaný hrad Kokořín asi 500 m od penzionu a skalní útvary zvané Pokličky asi 2,5 km od penzionu. Na delších trasách lze obsáhnout mnoho dalších zajímavých lokalit Kokořínska. Zejména v posledních letech je Kokořínsko velmi populární mezi vyznavači cykloturistiky, a to protože nabízí nepřeberné množství tras nejenom pro klasické vyjížďky na kole, ale i náročné terény pro jízdy na horském kole, kde si na své přijdou jak vyznavači rychlých sjezdů a strmých stoupání, tak pohodoví jezdci přírodou. To vše umocňuje krásné prostředí lesů, rybníků a skal. Houbařská sezóna tady vlastně nekončí, a navíc v létě je možno v okolních lesích i těsně u penzionu sbírat borůvky. Koupání je možné na 4 km vzdáleném rybníce Harasov, popř. městském koupališti ve Mšeně. Asi 4 km od penzionu v obci Ráj je potom známý Hucul klub, kde je možné objednat si vyjížďky na koních do přírody, popř. výuku jízdy na koni. více o Kokořínsku na www.kokorin.cz

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hrnčířské slavnosti 2024 - Nelahoze…

20.04.2024 - 21.04.2024
Zámek Nelahozeves

O víkendu 20. a 21. dubna 2024 se otevřou brány zámku v Nelahozevsi veřejnosti. Tentokrát renesanční zámek ze 16.…

LiStOVáNí.cz: Kluk z kostek 2024 - …

21.04.2024 - 21.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení z knihy Keith Stuarta

O Palečkovi 2024 - Mělník

21.04.2024 - 21.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Pohádka

Instinkt 2024 - Mělník

22.04.2024 - 22.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Divadelní představení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete