Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Na Podlesí - Vacov

Vacov

Penzion Na Podlesí se soukromým parkovištěm pro 20 osobních aut a dva autobusy je ideálním výchozím bodem na známou Klostermannovu rozhlednu vzdálenou 20 minut pěší chůze.Nabízíme nádherný panoramatický výhled, jak z restaurace, tak z většiny pokojů. Vybrat si můžete ze standardních dvoulůžkových pokojů a mezonetových čtyř a pětilůžkových prostorných apartmá. Všechny pokoje mají vlastní sociální …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Javorník u Stach, Vacov
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Prachatice
Obec
Vacov

Fotogalerie k článku

Penzion Na Podlesí se soukromým parkovištěm pro 20 osobních aut a dva autobusy je ideálním výchozím bodem na známou Klostermannovu rozhlednu vzdálenou 20 minut pěší chůze.Nabízíme nádherný panoramatický výhled, jak z restaurace, tak z většiny pokojů. Vybrat si můžete ze standardních dvoulůžkových pokojů a mezonetových čtyř a pětilůžkových prostorných apartmá. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení WC a sprchový kout, TV, SAT, rádio a Wi-Fi internet. Hosté mohou po celý den využít možnost stravování v hotelové restauraci za příplatek polopenze nebo plná penze. V létě je otevřena velká slunná terasa s jedinečným výhledem. Penzion má kompletní wellness zázemí se saunou, vířivou vanou, vnitřním bazénem 6x4m*, odpočívárnou a barem.V naší stylové restauraci Vám nabídneme tradiční české menu včetně domácích buchet a moučníků. Javorník má jedno z nejčistších ovzduší v České republice, donedávna se v obci nacházela známá léčebna dětských respiračních onemocnění. Penzion leží v bezprostřední blízkosti lyžařských vleků 100m. Je ideálním výchozím bodem pro pěší výlety po Šumavě, cykloturistiku, houbaření a v zimě ke sjezdovému i běžeckému lyžování. Skiareál Zadov a skiareál Kašperské Hory jsou vzdáleny 10 km. V celém objektu je k dispozici bezdrátový internet.

Možnosti stravování

Hosté mohou po celý den využít možnost stravování v hotelové restauraci za příplatek polopenze nebo plná penze. V létě je otevřena velká slunná terasa s jedinečným výhledem. V naší stylové restauraci Vám nabídneme tradiční české menu včetně domácích buchet a moučníků.

Popis okolí

Pension Na Podlesí nabízí ubytování v jednom z nejteplejších a nejmalebnějších míst na Šumavě. Celoročně zde najdete dostatek příležitostí ke strávení aktivní dovolené s celou rodinou. Pokud Naproti Pensionu Na Podlesí se nachází lyžařské vleky pro dospělé a malé děti. Lyžařský svah je vhodný pro začátečníky. Přímo před penzionem jsou vyznačeny cykloturistické trasy. Turistické a cykloturistické mapy je možno zakoupit přímo v Pensionu Na Podlesí. Doporučujeme: cyklistický výlet na hrad Kašperk 2 hodiny, další cyklistické výlety po Šumavě.

Tipy na výlet po okolí

Javorník je ideálním výchozím bodem na turistické a cykloturistické výlety. Přímo před hotelem jsou vyznačeny turistické a cykloturistické trasy. Pension Na Podlesí leží v těsné blízkosti Klostermannovy rozhledny v nadmořské výšce 1066m nad mořem. Z rozhledny je překrásný výhled na velkou část Šumavy včetně výhledů na Sušicko, Vimpersko, Boubín, Libín a Zadovsko. Doporučujeme: poznávací výlet na Horskou Kvildu, poznávací výlet údolím Vydry z Čeňkovy Pily nebo z Antýglu,  poznávací výlet do Prachatic a Českého Krumlova - navštivte zámek v Českém Krumlově a historické centrum Prachatic, pěší výlet ke kapli Svatého Antonína 15 minut, pěší výlet na Klostermannovu rozhlednu 30 minut, pěší výlet na Královský kámen1 hodina – příjemná procházka okolo vrchu Javorník přes osadu Tejmlov, horskou louku Krankoty a dále na Královský kámen, pěší výlet na Měsíční kámen 30 minut..

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete