Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Pohoda - Zábřeh

Zábřeh

Náš penzion nabízí kvalitní ubytování v Zábřehu, které je ideálním výchozím místem pro výlety po Jeseníkách. Nachází se v klidné části, mimo hlavní komunikaci. K dispozici je Vám uzamykatelná garáž pro úschovu kol, lyží, kočárků i motocyklů. Parkování vozidel je na vlastním parkovišti přímo u penzionu. Město Zábřeh Vám nabízí jak sportovní tak i kulturní vyžití. Nachází se zde tenisové kurty, kry…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sokolská ./10, Zábřeh
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Zábřeh

Fotogalerie k článku

Náš penzion nabízí kvalitní ubytování v Zábřehu, které je ideálním výchozím místem pro výlety po Jeseníkách. Nachází se v klidné části, mimo hlavní komunikaci. K dispozici je Vám uzamykatelná garáž pro úschovu kol, lyží, kočárků i motocyklů. Parkování vozidel je na vlastním parkovišti přímo u penzionu. Město Zábřeh Vám nabízí jak sportovní tak i kulturní vyžití. Nachází se zde tenisové kurty, krytý bazén i krásné velké koupaliště s tobogánem, bowling, squasch, kuželky i zajezdit na motokárách. V blízkosti penzionu se nachází tři restaurace. Pěšky se dostanete za několik minut přímo do centra.

Možnosti stravování

Je tu pro Vás i vybavená kuchyně se sporákem, lednicemi, mikrovlnou troubou, varnou konvicí, nádobím a příbory nebo se můžete stravovat ve třech restauracích v blízkosti penzionu.

Popis okolí

Jeseníky jsou druhé největší hory v ČR, turisticky atraktivní, jsou jednou z nejvýznamnějších oblastí cestovního ruchu umístněné v CHKO, mají dobré klimatické podmínky. Horské vrcholy zde vstupují do subalpinského pásma vysokohorských holí bez souvislých lesních porostů až k vrcholu nejvyšší hory Hrubého Jeseníku Pradědu 1.492m n.m.. Vyšší poloha a reliéf krajiny nabízí řadu příležitostí k provozování alpských lyžařských disciplín i terény pro lyžařskou turistiku. Velmi navštěvovanou oblastí je Červenohorské sedlo 1.030m n.m. s dobrými lyžařskými terény a vleky. Pro milovníky zimní i letní turistiky je ideálním vstupem na magistrálu hřebenu Hrubého Jeseníku, protože zde nechybí nic, co by mělo na takových tratí chybět.

Tipy na výlet po okolí

Lázně Bludov, krytý termální bazén 35°C s infrasaunou, tenisové kurty a rozhledna Háj 631m.n.m., rozhledna Křížová Hora u Červené Vody 735m.n.m., lovecký zámek Úsov, pohádkový hrad Bouzov, hrad Sovinec, termální koupaliště a ojedinělé muzeum ruční výroby papíru ve Velkých Losinách, které patří mezi nejstarší v Evropě a je doposud v provozu, Rešovské vodopády, jeskyně Javoříčko a Mladečské, veteran muzeum a minizoo Rapotín, Acrobatpark Štíty, vojenské muzeum a vybavené vojenské bunkry Králíky, podzemní vodní přečerpávací elektrárna elektrárna Dlouhé Stráně s prohlídkou vysokohorských vodních nádrží v Koutech nad Desnou, ojedinělé celodřevěné kostelíky v Maršíkově a v Žárové, muzeum, vyhlídková věž na radnici, krytý bazén, koupaliště s tobogánem a letiště s vyhlídkovými lety nad Jeseníky v Šumperku, přehrada s půjčovnou loděk a restaurací na Krásném u Šumperka. Cyklistům se nabízí zajímavé cyklostezky, lyžařům horská střediska v okolí Jeseníků Nejbližší lyžařský areál Zborov 8km.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Cimbálové léto 2024 - Šumperk

01.08.2024 - 04.08.2024
Šumperk

Čtyři dny plné hudby, zpěvu a tance.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

20.08.2024 - 20.08.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

17.09.2024 - 17.09.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

15.10.2024 - 22.10.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete