Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Primula - Nová Pec

Nová Pec

Objekty stojí cca.300 m.od hladiny Lipna pod Plechým a Smrčinou/Hochfichtem/.Je tedy možné se koupat i v zimě lyžovat.Objekty jsou zrekonstruované historické objekty které mají svou duši.Patří k nim rozsáhlé pozemky s vlastními parkovišti,kurty,sportovišti.Mají vlastní hospody s krby a výběrem jídel

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
U Dobrmana 17/16, Nová Pec
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Prachatice
Obec
Nová Pec

Fotogalerie k článku

Objekty stojí cca.300 m.od hladiny Lipna pod Plechým a Smrčinou/Hochfichtem/.Je tedy možné se koupat i v zimě lyžovat.Objekty jsou zrekonstruované historické objekty které mají svou duši.Patří k nim rozsáhlé pozemky s vlastními parkovišti,kurty,sportovišti.Mají vlastní hospody s krby a výběrem jídel

Možnosti stravování

Objekty nabízejí útulné restaurace s krby,televizí,satelitem,reprohudbou,zahrádkami a terasou,sortimentem šumavských jídel v hl.sezoně někdy až se třemi druhy točeného piva + velkým sortimentem alko i nealko nápojů.Doporučuje se polopenze možná je samozřejmě i penze plná.Pozemky protékají pstruhové potoky k dispozici je jezírko s rybami,kurt,stolní tenis,malý fotbal,akvarium,ohniště a grilly.V neposlední řadě je výhodné využít rozsáhlých pozemků ke hrám a opalování atd. Další nabídkou jsou půjčovny kol,lodiček,televizí a dalších předmětů. Zajišťujeme a podáváme informace o sjíždění Vltavy.

Popis okolí

Objekty stojí v katastru obce Nová Pec /Nové Chalupy - Bělá/cca.300 m.od hladiny Lipenského jezera pod Plechým a Smrčinou/Hochfichtem/.Vzdálenost od hranic se SRN je cca.6 000 m. od hranic s Rakouskem cca.5 000 m.Před objekty zastavuje autobus,200 m.od Lišáka i vlak.Nová Pec se rozkládá přesně mezi Č.Krumlovem a Prachaticemi na začátku Lipna.Příjezd autem je tedy možný z obou stran.Přesný návod je na našem webu.Automobily našich hostů mají možnost parkovat bezplatně na parkovištích patřících k objektům.

Tipy na výlet po okolí

Nová Pec včetně jejích částí /Nové Chalupy,Bělá/je podle znalců Šumavy skvělým místem kde je možné koupat se v Lipně a provozovat vodní zábavy a sporty.V zimní sezoně nabízí novou možnost a to je HOCHFICHT/Smrčina/s jejími jedenácti sjezdovkami.Vzdálenost 6 km.vzdušnou čarou.V létě je vynikajícím odrazovým můstkem pro cykloturisty a turisty pěší,protože je protkána mnoha značenými stezkami které vedou hned vedle objektů.V zimě jsou stejné stezky upravovány pro běžkaře,nehledě k blízkosti Nordic fitnes parku. Pro zájemce o sauny,masáže a plavání v zimní sezoně nebo když je chladno doporučujeme bazén ve Volarech nebo areál Mariny v Lipně n.Vlt. V okolí je mnoho hraničních přechodů/stačí nový OP. V blízkém okolí vede Schwarzenberský kanál který byl prohlášen technickou památkou UNESCO.Spojuje Severní moře s mořem Černým.Vynikajícím nápadem je projížďka historickým vláčkem.Plešné jezero a další a další rarity.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete