Statistika našeho portálu

  • 103 288 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Svět - Sobotín

Sobotín

Nabízíme ubytování v penzionu rodinného typu v útulně vybavených pokojích se dvěma až pěti lůžky standardně vybavenými samostatnými koupelnami se sprchou/vanou a WC, s možností vlastní kuchyňky. V objektu je k dispozici sauna, bar, společenská místnost. V exteriéru můžete využít bazén, zastřešené posezení s grilem, dětské hřiště, relaxovat v rozlehlé zahradě s rybníčky. Max. kapacita penzionu 20 …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sobotín 73, Sobotín
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk
Obec
Sobotín

Fotogalerie k článku

Nabízíme ubytování v penzionu rodinného typu v útulně vybavených pokojích se dvěma až pěti lůžky standardně vybavenými samostatnými koupelnami se sprchou/vanou a WC, s možností vlastní kuchyňky. V objektu je k dispozici sauna, bar, společenská místnost. V exteriéru můžete využít bazén, zastřešené posezení s grilem, dětské hřiště, relaxovat v rozlehlé zahradě s rybníčky. Max. kapacita penzionu 20 osob.

Možnosti stravování

Možnost objednání snídaně formou donášky k pokoji na stanovenou hodinu, či podávání ve společenské místnosti. Možnost zajištění večeří polopenze s nutností objednání a výběru jídel předem. Využití vlastních kuchyňek na pokojích.

Popis okolí

Obec Sobotín leží 14 km od Šumperka, nedaleko známých lázní Velké Losiny. Je obklopena hlubokými jehličnatými lesy Hrubého Jeseníku a horskými loukami.

Tipy na výlet po okolí

Pro Vaše výlety jsou zde zajímavá místa, která stojí za to navštívit, například dřevěný kostel v Maršíkově, Velké Losiny – lázně, zámek proslulý čarodějnickými procesy v 17. století, unikátní ruční papírna s muzeem papíru, hrad Sovinec. Nedaleko je i známá přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně s možností exkurze. Místo je ideálním výchozím bodem pro turistické výlety po vrcholech Jeseníků, mj. na Skřítku 7 km je začátek hlavní hřebenové túry – Ztracené kameny, Jelení studánka, Petrovy kameny, Praděd, Červenohorské sedlo, Šerák lanovka. Přes Skřítek prochází také řada horských cyklostezek. Milovníci sběru hub a borůvek se ve zdejších lesích budou cítit jako v ráji. Jako cíl výletu můžete využít horní nádrž přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně s krásným výhledem na celý hřeben Jeseníku, na kterou se dostanete i pomocí šestisedačkové lanovky z Koutů nad Desnou, bobovou dráhu v Petříkově, horské minikáry v Ramzové. Pro milovníky adrenalinu jsou v blízkosti cvičné horolezecké skály na Rabštejně. Milovníci lyžování mají k dispozici svahy v těchto místech: Hraběšice 5 km, Klepáčov 5 km, 3 vleky, svahy od louček pro začátečníky až po červenou sjezdovku s osvětlením-500 m, Vernířovice 7 km, lyžařský areál v Koutech nad Desnou 15 km s šestisedačkovou lanovkou, Přemyslov 14 km, Červenohorské sedlo 24 km, Petříkov 33 km. Ze Skřítku vychází řada značených a průmyslově upravovaných běžeckých tras různé obtížnosti, zahrnující celé Jeseníky.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Retro párty: MADUAR – SHOW How Mad …

26.10.2024 - 26.10.2024
Šumperk

Zveme vás na první ročník šumperské RETRO PÁRTY.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

19.11.2024 - 19.11.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Vánoční Farmářský a řemeslný trh 20…

15.12.2024 - 15.12.2024
Náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na Vánoční farmářské a řemeslné trhy v Úsově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete