Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U Bílé růže - Horažďovice

Horažďovice

Penzion a hostinec "U Bílé růže" je kulturní památkou nacházející se v městské památkové zóně Horažďovic, v ulici Hradební č. 65, cca 30 m jižním směrem od hlavního Mírového náměstí a zámku. V sousedství se nachází nově zrekonstruované "Masné krámy" a městská "Branka", která je součástí městských hradeb. První patro penzionu je určeno k ubytování. Penzion "U Bíl…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hradební 65, Horažďovice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Horažďovice

Fotogalerie k článku

Penzion a hostinec "U Bílé růže" je kulturní památkou nacházející se v městské památkové zóně Horažďovic, v ulici Hradební č. 65, cca 30 m jižním směrem od hlavního Mírového náměstí a zámku. V sousedství se nachází nově zrekonstruované "Masné krámy" a městská "Branka", která je součástí městských hradeb. První patro penzionu je určeno k ubytování. Penzion "U Bílé růže" nabízí v součásné době celkem 5 dvoulůžkových pokojů s celkovou kapacitou 10 lůžek s možností 3 přístýlek. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastním WC, sprchovým koutem a TV. V celém objektu je zřízeno WIFI připojení k internetu.

Možnosti stravování

Penzion a hostinec "U Bílé růže" se nachází v městské památkové zóně. Hostinec "U Bílé růže" je rozčleněn na restauraci, 1 salonek a karetní koutek s celkovým počtem 56 míst k sezení. Moderně vybavená kuchyně má kapacitu minimálně 100 jídel.

Popis okolí

Kraj okolo Horažďovic získal svůj historický název podle hradu Prácheň, jehož pozůstatky se nachází nedaleko Horažďovic. Díky krásné přírodě, dalekým výhledům a především množstvím cest vhodných pro jízdu na kole, se v posledních letech stává územím zaslíbeným i pro cykloturistiku, zejména pak jízdu na horském či trekingovém kole. Kromě nově vyznačených cyklotras, které vedou převážně po vedlejších silnicích s asfaltovým povrchem a spojují zdejší obce a osady, lze pro jízdu na horském a trekingovém kole doporučit velké množství historických silniček, lesních a polních cest. Zavedou vás do míst, kam byste sami asi jen stěží zabloudili.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete