Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion u Fejfaru - Nová Paka

Nová Paka

Z důvodu rekonstrukce dočasně uzavřeno /// Rodinný penzion o kapacitě 28 lůžek, která jsou rozdělena do sedmi různých pokojů s vlastním sociálním zařízením, Vám zajistí pohodlné a ničím nerušené užívání ubytovacího prostoru. V pokojích jsou nainstalovány televize a satelit. V rámci pohodlného ubytovávání je budova zpřístupněna vchodem přímo z parkoviště nebo předním vchodem přes restauraci. Ceny …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Vidochov 6 6/6, Nová Paka
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Jičín
Obec
Nová Paka

Fotogalerie k článku

Z důvodu rekonstrukce dočasně uzavřeno /// Rodinný penzion o kapacitě 28 lůžek, která jsou rozdělena do sedmi různých pokojů s vlastním sociálním zařízením, Vám zajistí pohodlné a ničím nerušené užívání ubytovacího prostoru. V pokojích jsou nainstalovány televize a satelit. V rámci pohodlného ubytovávání je budova zpřístupněna vchodem přímo z parkoviště nebo předním vchodem přes restauraci. Ceny ubytování se odvíjí dle délky pobytu.

Popis okolí

Nejstarší zpráva o Stupné je z roku 1260, kdy zde sídlil Sulislav ze Stupné, který je uveden jako svědek na listině v Úpě - dnes Horní Staré Město, část Trutnova. Další zpráva je z roku 1382 a o Vidochově 1386. obě uvádějí, že tyto vsi patřili ke zboží hradu Pecka, jehož prvním známým držitelem byl Budivoj z Pecky z rodu pánů ze Železnic, doložený k r. 1322. Z jeho nástupců jsou známi v roce 1365 bratři Hereš, Mutina a Jan z Pecky. Stupná 1382 a Vidochov 1386 patřily i s některými dalšími vesnicemi Janovi z pecky. Od roku 1417 vystupoval jako držitel peckovského zboží a hradem Jarek ze Železnice, který se psal z Pecky. Při vypuknutí husitské revoluce se připojil ke katolické menšině a na svém panství udržoval přijímání podjednou. Proto sirotci v srpnu 1432 oblehli hrad Pecku. Jarek ji hájil až do února 1433, kdy s nimi uzavřel příměří. Majetek mu zůstal, ale musel se přidat k sirotčímu bratrstvu a na svém panství dovolit šíření podobojí.

Tipy na výlet po okolí

Obec Vidochov se nachází 5 km severovýchodně od Nové Paky při silnici do Hostinného. Ve Vidochově stojí kostel sv. Andělů strážných z roku 1879. Poloha obce v samém středu Podkrkonoší zaručuje dobré možnosti pro turistiku a poznávání okolní krajiny. Okolí obce je protkáno řadou turistických a cyklistických stezek. Milovníci přírodních a kulturních památek jistě nevynechají návštěvu Českého ráje, kde je řada pískovcových útvarů a jiných pamětihodností. Naopak milovníci zimních sportů přivítají nabídku Krkonoš, kde je množství běžeckých tratí a sjezdovek v několika horských střediscích.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Jičíně | duben 2024

22.04.2024 - 22.04.2024
17. Listopadu 47; 506…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete