Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U Kapličky - Železná Ruda

Železná Ruda

Nově zrekonstruovaný rodinný penzion U Kapličky naleznete v turisticky atraktivní části Šumavy a to přímo v Železné Rudě. Penzion se nachází v klidné části města, i přes to je jeho poloha výborně dostupná od samotného centra a služeb, které Vám může poskytnout. Město je ideálním výchozím bodem jak pro letní tak zimní dovolenou. Penzion je plně vybaven vším co je nutné pro Váš klid a po…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sklářská 188, Železná Ruda
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Železná Ruda

Fotogalerie k článku

Nově zrekonstruovaný rodinný penzion U Kapličky naleznete v turisticky atraktivní části Šumavy a to přímo v Železné Rudě. Penzion se nachází v klidné části města, i přes to je jeho poloha výborně dostupná od samotného centra a služeb, které Vám může poskytnout. Město je ideálním výchozím bodem jak pro letní tak zimní dovolenou. Penzion je plně vybaven vším co je nutné pro Váš klid a pohodlí – pokoje s vlastním sociálním zařízením a TV, vybavená kuchyň s jídelním koutem, společenský prostor, botárna, lyžárna, úschovna kol a parkoviště. Přijeďte k nám strávit Vaši dovolenou a užít si tak krás Národního Parku Šumava.

Každý pokoj má vlastní předsíňku, sociální zařízení umyvadlo, sprchový kout a WC, televizor. V penzionu je společná, vybavená kuchyň s jídelním koutem a společenským prostorem. Hostům je dále k dispozici vlastní parkovací místo, lyžárna, úschovna kol a botárna.

Možnosti stravování

Stravování možné v sousedních restauracích – 2 min. pěšky. V letních měsících možnost využití zahrádky s venkovním grilem.

Popis okolí

Okolí Železné Rudy, to jsou místa, kam ještě před několika lety mohla vstoupit pouze noha pohraničníka, ochranáře nebo prominenta, nikoliv však běžného smrtelníka. Dnes je tomu naštěstí již jinak a tak vám v průzkumu železnorudského okolí nebude nic stát v cestě.

V dosahu penzionu je krytý bazén, sauna, masáže, tenisové kurty, bowling a squash. Centrum města vzdálené cca 300 metrů nabízí veškeré služby jako jsou: půjčovny a servisy kol, snowboardů a lyží, půjčovna čtyřkolek, prodejny potravin, množství restaurací a cukráren, bankomaty, směnárny, internetové kavárny, casina a diskotéku.

Tipy na výlet po okolí

V letních měsících mohou návštěvníci obdivovat panenskou přírodu a historické památky. Nikdo by neměl vynechat návštěvu největších šumavských jezer. Najdete je přímo za humny Železné Rudy. Černé i Čertovo jezero zvládnete navštívit pěšky za jeden den. Kousek za hranicemi najdete Velké a Malé Javorské jezero- Přímo v Železné Rudě stojí za návštěvu zvláštní chrám Panny Marie Pomocné nebo zámeček, který hostí Motomuzeum a expozici loutek. Když napadne sníh a většina turistických atrakcí upadne do zimního spánku, Železná Ruda prožívá hlavní turistickou sezónu. Pro návštěvníky je připraveno 25 km sjezdových tratí různých stupňů obtížnosti a 29 vleků s kapacitou 15 osob za hodinu ve více jak 5 lyžařských střediscích. Milovníci běžek tu naleznou 100 km uměle upravovaných běžeckých stop. Neumíte-li lyžovat, můžete se přihlásit do lyžařské školy nebo si vyzkoušet nový sport tzv. snowtubing.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete