Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U Lipna - Přední Výtoň

Přední Výtoň

Penzion U Lipna se nachází v malebném prostředí lipenského regionu, na pravém břehu vodní nádrže Lipno v obci Přední Výtoň, ve výšce 775 m n.m.Penzion je koncipován spíše jako ubytovna, vhodný pro rodiny s dětmi, školy v přírodě, školní výlety, skupinové pobyty, sportovní a zájmová soustředění, lyžařské kurzy a jiné kolektivní pobyty cyklo, rybaření, lyže, turistika..... Lipensko představuje jedn…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Přední Výtoň 35, Přední Výtoň
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Přední Výtoň

Fotogalerie k článku

Penzion U Lipna se nachází v malebném prostředí lipenského regionu, na pravém břehu vodní nádrže Lipno v obci Přední Výtoň, ve výšce 775 m n.m.

Penzion je koncipován spíše jako ubytovna, vhodný pro rodiny s dětmi, školy v přírodě, školní výlety, skupinové pobyty, sportovní a zájmová soustředění, lyžařské kurzy a jiné kolektivní pobyty cyklo, rybaření, lyže, turistika..... Lipensko představuje jedno z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších míst Šumavy. Nabízí nepřeberné množství historických, kulturních a technických památek, ale i širokou nabídku sportovních, rekreačních a relaxačních aktivit v každém ročním období.

V okolí penzionu je vytvořena síť cyklotras pro cyklisty, které přímo vybízí k výletům na kolech nebo in-line bruslích. Příznivci pěší turistiky mohou využít více než 200 km značených turistických a naučných stezek, které je zavedou k mnoha unikátním přírodním či technickým památkám. Lipenské jezero nabízí podmínky nejen pro koupání, ale i nejrozmanitější druhy vodních sportů a aktivit. Nedaleko penzionu je písečná pláž s pozvolným vstupem do přehrady. Vyznavači zimních sportů ocení sjezdové i běžkové lyžování či snowboarding v blízkém Skiareálu Lipno či v rakouském Hochfichtu. Pro malé nebo nenáročné lyžaře či sáňkaře lze využívat svah přímo na vlastním pozemku nad objektem Ubytování Penzion U Lipna má k dispozici 7 pokojů a 1 apartmán, s kapacitou 46 lůžek. Složení pokojů - 1x4, 5x6, 1x8 a apartmán pro 4 osoby. Pokoje jsou prostorné s dostatečným množstvím úložných prostor, stůl a židle. Sprchy a WC pro pokoje jsou společné Apartmán má vlastní koupelnu s WC, lednici, varnou konvici, kuchyňský kout s nádobím, stůl, židle a úložné prostory V objektu je uzamykatelná místnost pro skladování lyží, kol nebo jiného sportovního vybavení. Vytápění penzionu elektřinou V objektu je uzamykatelná místnost pro skladování lyží,kol nebo jiného sportovního vybavení.

Možnosti stravování

Individuální hosté či malé skupiny mají možnost dohody stravování v Penzionu U Přívozu, nebo si vařit z vlastních zdrojů v jednoduše vybavené kuchyňce u jídelny. Apartmán má vlastní kuchyňský kout. Pro školy a větší skupiny nabízíme stravování formou jednotných, chutných a zdravých jídel, podávaných 5x denně - snídaně, svačina, oběd, svačina a teplá večeře. Pitný režim zajištěn po dohodě celý den. Po dohodě možnost i druhé večeře. Jídla jsou podávána v prostorné jídelně s moderní výdejnou jídel. Přímo v objektu se nevaří. Provoz dovozu a výdeje jídel i nápojů, stejně tak jako mytí nádobí a závěrečný úklid je schválen hygienikem.

Popis okolí

U objektu je přírodní hřiště na míčové hry, ohniště s posezením a udržovaná louka, která přechází v les. Nedaleko je písečná pláž s pozvolným vstupem do přehrady, nově vybudovaný sportovní areál s průlezkami, antukovými tenisovými kurty, zatravněným fotbalovým hřištěm, asfaltovým hřištěm.

Sportovní aktivity: Lipensko, jedno z nejkrásnějších míst Šumavy, které láká zejména přírodními krásami a poskytuje velké množství sportovních možností i relaxace v každém ročním období.

Turistika: - cykloturistika - množství nových, kvalitních a udržovaných cyklostezek – kola, in-line brusle - pěší turistika - více než 200 km značených turistických a naučných stezek - nordickwalking - vyjížďky na koních - Vyšší Brod

Jiné aktivity: - tenisové kurty - Frymburk - golfové hřiště - 18-ti jamkové golfové hřiště v Lipně nad Vltavou - houbaření - bobová dráha – Skiareál Lipno, celoroční provoz - Aquaworld Marína Lipno - je pro Vás připraven obdélníkový plavecký bazén o velikosti 16 x 8 m a kruhový bazén s atrakcemi o průměru 16 m. Maximální hloubka vody v bazénech je 140 cm. V ceně vstupenky je zahrnuto využití následujících vodních atrakcí: divoká řeka s peřejemi a protiproudem, dětské brouzdaliště s vodním hříbkem, whirlpool, bazének s masážními tryskami, perličková deska se vzduchovým roštem, tlaková sprcha, perličková sedačka se vzduchovými tryskami.

Adrenalinové aktivity: - horolezectví – skály "Luči" - vyhlídkové lety letadlem nebo balonem - tandemové seskoky - paintball – Černá v Pošumaví - motokáry – Frymburk - střelba na terč – střelnice nedaleko Lipna nad Vltavou Vodní sporty: - plavání - vyjížďky na loďkách - windsurfing - kiteboarding - jachting - šlapadla - lodičky - rybaření Zimní sporty: - sjezdové lyžování, běh na lyžích, snowboarding - Skiareálu Lipno, rakouský skiareál Hochficht - bruslení, běh na lyžích, adrenalinové sporty jako jsou Icesurfing a Snowkiting - zamrzlá hladina lipenského jezera.

Tipy na výlet po okolí

Vydejte se za kulturou a poznáním: Český Krumlov - od r. 1963 vyhlášen jako městská památková rezervace a v r. 1992 zařazen organizací UNESCO mezi památky světového významu. Za pozornost stojí zámek, zahrada, světový unikát - divadlo s otočným jevištěm, obrazová galerie Egon Schiele Art Centrum Vyšší Brod - cisterciácký klášter, křížová cesta Rožmberk - renesanční hrad s nádhernými malířsky bohatě zdobenými interiéry Zlatá Koruna - cisterciácký klášter založen na počátku 14. století Vítkův Hrádek - zřícenina kamenného hradu o který se opírá mnoho pověstí mnoho dalších zajímavých míst

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete