Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion u pekárny - Dolní Dunajovice

Dolní Dunajovice

Náš penzion se nachází ve vinařské obci Dolní Dunajovice, pod Pálavskými vrchy, přibližně 7 km od historického města Mikulova. Nabízíme vám ubytování v apartmánech v nově zrekonstruované budově. V areálu penzionu se nachází sportovní zázemí i místo pro odpočinek.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hlavní/141, Dolní Dunajovice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Břeclav
Obec
Dolní Dunajovice

Fotogalerie k článku

Náš penzion se nachází ve vinařské obci Dolní Dunajovice, pod Pálavskými vrchy, přibližně 7 km od historického města Mikulova. Nabízíme vám ubytování v apartmánech v nově zrekonstruované budově. V areálu penzionu se nachází sportovní zázemí i místo pro odpočinek.

Možnosti stravování

Penzion stravování svých hostů přímo nezajišťuje. Místo toho jsou k dispozici plně vybavené kuchyňky umožňující tvořit i větší kulinářská díla. V blízkém okolí je také mnoho velice kvalitních restaurací. V obci, ve které hotel sídlí, je přítomno pekařství fungující také jako obchod. V něm je možno nakoupit veškeré potřebné potraviny.

Popis okolí

Penzion se nachází na místě, které památky doslova obklopují. V blízké obci Mikulov stojí za zhlédnutí místní zámek, který navíc ve svých prostorách hostí regionální muzeum. Mnoho dalších památek se nachází ve vyhlášeném Lednicko - Valtickém areálu, který je zařazen na seznamu UNESCO.

Tipy na výlet po okolí

V tomto prostředí je nejznámější a nejzajímavější místo pro návštěvu zámek Lednice. Ten je obklopen jak anglickým, tak francouzským typem parku, a proto nabízí skvělý zážitek mnohem širšímu spektru lidí. Pro motoristy či cyklisty je v dojezdu také obec Valtice, ve které se nachází barokní zámek. Ten si během své historie prošel několika přestavbami, a proto jsou na něm doposud vidět renesanční i hradní prvky. Penzion se nachází v CHKO Pálava, což vypovídá o nádherné přírodě, která ho obklopuje. Za zmínku určitě stojí jeskynní komplex Na Turoldu u Mikulova. V okolí hotelu je vybudovaná vynikající síť cyklostezek, která všechny památky dokonale spojuje a umožňuje tak příjemné cestování. Pro letní období penzion vede vlastní venkovní bazén, ale je možné navštívit i Mušovskou přehradu, kde se mj. nachází i termální bazén. Díky umístění hotelu je možné navštívit dva sousední státy - Rakousko a Slovensko. Za hranicemi je na rakouské straně velmi blízko termální koupaliště.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Královský košt Mikulov 2024

23.08.2024 - 23.08.2024
Hotel Ryzlink Mikulov

Výjimečná degustace vín spojená s kulturním a gastronomickým zážitkem.

Čtyři dohody: Jaroslav Dušek 2024 -…

25.09.2024 - 25.09.2024
Mikulov

Veleúspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru Čtyři dohody Dona Miguela Ruize…

Královský košt Hustopeče 2025

11.01.2025 - 11.01.2025
Hustopeče

Závěrečná degustace vín ve Wine Wellness hotelu.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete