Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U Potůčku - Smržovka

Smržovka

Typicky horský penzion umístěný v krásné, klidné krajině Jizerských hor, který se nachází v okrajové části podhorského městečka Smržovka na tzv. Samotě u Štaffů, pod rozhlednou Černá studnice u Smržovského potoka.Penzion je vybaven jídelnou s barem a krbem, TV/Sat, neomezené připojení internetu Wifi. Pokoje s vlastním sociálním zázemím. Prostorná zahrada s grilem a hřištěm. Venkovní terasa s pose…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hřbitovní/206, Smržovka
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Smržovka

Fotogalerie k článku

Typicky horský penzion umístěný v krásné, klidné krajině Jizerských hor, který se nachází v okrajové části podhorského městečka Smržovka na tzv. Samotě u Štaffů, pod rozhlednou Černá studnice u Smržovského potoka.Penzion je vybaven jídelnou s barem a krbem, TV/Sat, neomezené připojení internetu Wifi. Pokoje s vlastním sociálním zázemím. Prostorná zahrada s grilem a hřištěm. Venkovní terasa s posezením. Možnost grilování kuřat i selat. Rodinná strava s polo i s plnou penzí. Penzion je ideální pro rodinnou rekreaci, školení, školy v přírodě, svatby a různé druhy oslav.

Možnosti stravování

Restaurace v našem penzionu slouží výhradně pro naše hosty a předem avízované akce. Rodinná strava s polo i s plnou penzí.Nabízíme:•posezení v stylové hospůdce,nebo na zahrádce pod slunečníky •grilování selat a jiných specialit •oslavy narozenin a ostatních životních jubileí •společenské akce s živou hudbou •firemní školení a večírky •svatby a rauty

Popis okolí

Dominantou tohoto koutu je jeden z nejkrásnějších a nejlépe situovaných kostelů v tomto kraji, kostel sv.Michaela, Archanděla z roku 1781. Okolí je charakteristické pro Jizerské hory vysoko položenými náhorními plošinami a skalními útvary vzniklými zvětráváním žuly.Přírodní a krajinné krásy okolí jsou vyhlášenými místy znalců flóry a fauny. Setkáme se zde s masožravými rostlinami, suchopýrem se svým bílým chmířím, blatnicí bahenní a s botanickou vzácností - úpolínem evropským. U pramenu Nisy, který je vzdálen cca 15 min. pěší chůze, najdeme nespočet dalších botanických skvostů.V blízkosti penzionu je známá sáňkařská dráha, která vede z černé Studnice a její počátky sahají až do roku 1912. Sáňkařská dráha je v provozu po celý rok.Milovníky zimních sportů uspokojí osvětlená a umělým sněhem zasněžovaná sjezdovka vzdálená 10 min. pěší chůze od penzionu. U sjezdovky máme vyhrazenou místnost pro úschovu lyží našich klientů. Přístup na Jizerskou magistrálu vzdálenou cca 3 km je upravenou stopou.Pro vyznavače cykloturistiky je připraveno nepřeberné množství cyklostezek, které vedou až do blízkého střediska Harachov s hraničním přechodem do Polska, vzdáleného 20 km.

Tipy na výlet po okolí

Výhodné vlakové a autobusové spojení do podhorského městečka Smržovka je předurčeno i pro turisty, kteří mají zájem využít hromadného dopravního prostředku. Spoje ze Smržovky mají pravidelnou návaznost na linky do Krkonoš, Českého ráje atd. V blízkém okolí dále můžete navštívit ZOO a Botanickou zahradu v Liberci, zámky Sychrov, Frýdlant, Sklářské a přírodovědecké muzeum, Bozkovské jeskyně atd. Pro plavce lze doporučit krytý plavecký bazén v Jablonci nad Nisou s celoročním provozem. V případě příznivého počasí je možné využít jabloneckou přehradu vzdálenou 5 km.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete